Leblebicioğlu'dan Pancar Uyarı

Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu, pancar üreticilerine seslenerek, pancar ekmeyerek kendi ayaklarına sıktıklarını söyledi.

Leblebicioğlu'dan Pancar Uyarı
Şeker pancarı ekimi ile ilgili endişelerin hala devam etmesi nedeniyle basın açıklaması düzenleyen Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu, “Biz şu birkaç gün içersinde hatta acilen torunlarımızın geleceğini de düşünerek pancar ekimi ile elimizden geleni yapmazsak geçmişin ve geleceğin bedduasını fazlası ile elbette ki almış olacağız. Öyle zannediyorum ki fabrikamıza ait olan pancar kotalarımız ekmediğimiz, pancara yazılmadığımız zaman mecburen kısa zamanda ve süre içersinde diğer fabrikalara bırakılacaktır. Aslında 2012 yılı pancar ekimi ile ilgili sözleşme bilindiği gibi gelmiş olup teslim ve tesellümünde en ufak bir tereddüt olmadığı apaçık meydandadır. Bu hiçte iyi olmuyor” dedi.

Şeker Fabrikasının şuana kadar tatmin edecek pancar ekimi normalin çok çok altında görüldüğünün altını çizen Leblebicioğlu şöyle devam etti:“Halbuki diğer bizim fabrikamızla aynı gurup satışı söz konusu olan fabrikalarda bu sene için pancar ekimi ile daha fazla talep olduğu ve bizden bizim fabrikamızdan kota istediklerini duymaktayız. Biz şu birkaç gün içersinde hatta acilen torunlarımızın geleceğini de düşünerek pancar ekimi ile elimizden geleni yapmazsak geçmişin ve geleceğin bedduasını fazlası ile elbette ki almış olacağız. Öyle zannediyorum ki fabrikamıza ait olan pancar kotalarımız ekmediğimiz, pancara yazılmadığımız zaman mecburen kısa zamanda ve süre içersinde diğer fabrikalara bırakılacaktır. Ondan sonra yapacağımız hiçbir şey kalmayacaktır. Belki şimdi pek fazla önemsenmemiş olabilir ama öyle zannediyorum ileride gururumuzu zedeleyecektir. Ben muhtarlarımız ve çiftçilerimizden konunun hassasiyetine binaen şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada biraz daha gayret sarf etmelerini canı gönülden arzu ediyorum.”
Kaynak: İHA