'Koynumuzda Yılan Beslemişiz'

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, 16 Şubat'ta Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt evlerinde boğazları kesilerek öldürdü.

Polis cinayeti kısa sürede aydınlatınca aile ikinci şoku yaşadı. Cinayete karışanlardan ikisinin öldürülen Güler Kurt'un yeğenleri Mevlüt ve Muhammet Kurt olduğu ortaya çıktı.

Annesini ve eşini kaybeden Fatih Kurt, kuzeni Muhammet'in olay günü çok soğukkanlı davrandığını belirterek 'Yolda bir telefon geldi. 'Dolu boş' gibi bir şeyler konuştu. Bir telefon daha geldi. O sırada benzi attı. Ama sormadım. Tam bizim eve yanaşmıştık ki telefoncuya gideceğini söyleyip arabadan indi. Eve gidince korkunç manzarayla karşılaştım. Muhammet'i aradım. Yanıma geldi. Beni teselli etti. Sarıldı ve ağladı. Hatta polislere, 'Bunu yapan hayvanları bulun' diye bağırdı. Her şeyi nasıl böyle gizledi, anlamadım. ' dedi.

Eşi ve gelini öldürülen Rasim Kurt ise eşinin yeğenleri Muhammet ve Mevlüt Mutlu'nun ellerinde büyüdüğünü söyledi. Kurt, 'Onları öz çocuğumuzdan ayırmadık. Anne ve babaları Almanya'daydı. Eşim bir teyze gibi değil anne gibi büyüttü onları. Ama koynumuzda yılan beslemişiz. Bunun adı hainlik ve vicdansızlıktır.” diye konuştu.


İstanbul Beyoğlu'nda saklandıkları bekar evinde gözaltına alınan cinayet zanlıları Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Mevlüt ve Muhammet Mutlu dün tutuklanmıştı.