Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Başarıya Sıfır KM Otomobil

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavında ilk 100’e giren Kocaelili öğrencilere otomobil hediyelerini vermeye başladı.

Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi 'nde düzenlenen törenle Peugeot 206 marka sıfır kilometre, kaskolu ve ful depolu otomobiline kavuşan ilk öğrenci Berna Tarı oldu.

Mutluluğunu ailesiyle paylaşan Berna Tarı, başarının paylaşmakla daha güzel hale geldiğini söyledi. Otomobilinin başında poz veren Berna Tarı, ehliyetini almak üzere olduğunu ve trafik kurallarına uyacağını söyledi. Otomobilinin anahtarını Başkan Karaosmanoğlu 'ndan alan Tarı, ailesiyle birlikte otomobilinin önünde fotoğraf çektirdi.

Kocaeli 'de üniversite sınavında ilk 100 'e giren öğrenciler otomobillerine kavuşuyor. Bugün başlanan dağıtım törenleriyle 10 öğrenci otomobillerini alacak. Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi 'nde düzenlenen ilk törene Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Ercan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, öğrenciler katıldı.

Sıfır kilometre otomobile kavuşmanın sevincini yaşayan Berna Tarı, başarmanın güzel olduğunu, ancak başarıyı paylaşmanın daha güzel olduğunu söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Tarı, “Bugün yanımda bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çalışınca oluyor. Darısı sizlerin başına. Umarım sizler de başarılı olup otomobil alırsınız.” şeklinde duygularını ifade etti.

“BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da başarılı öğrencileri tebrik etmek ve ödüllendirmek için bu programı düzenlediklerini söyledi. Bunun yeni başarılara yol açacağını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “İlk 100 'ün tamamı Kocaelili olursa bunun tamamına otomobil vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Kocaeli 'de eğitimi artırmak için birçok çalışma yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Başta ailesi ve öğretmenleri olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR 'İN EĞİTİME KATKISI BÜYÜK”
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise Berna Tarı 'yı tebrik ederek, Kocaeli 'nin eğitimde çok daha başarılı bir yere geleceğini söyledi. Herkesin bir yarış içerisinde olduğunu belirten İspirli, “Bu yarışta başarılı olmak için çok fazla çalışmak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi 'nin bu konuda katkısı büyük. 3 yılda 81 bin bilgisayar dağıtıldı. 6 yılda SBS 'de başarılı olan bin 800 öğrencimize bisiklet hediye edildi. İnanıyorum ki o zaman bisiklet alanlar otomobil almaya hak kazanan öğrencilerimizdir.” diye konuştu.

DAĞITIMLAR YARIN DA DEVAM EDECEK
Bu arada ikinci program Atılım Anadolu Lisesi 'nde saat 14.00 'de ve üçüncü program Sabancı Anadolu Teknik Lisesi 'nde saat 15.30 'de yapılacak. 29 Çarşamba günü yapılacak otomobil dağıtımları ise saat 10.30 'da Gebze Anadolu Lisesi 'nde başlayacak. Saat 13.30 'daki ikinci program Özel Çırağan Fen Lisesi 'nde ve saat 15.00 'daki program da Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi 'nde gerçekleştirilecek. Otomobil dağıtım programları 6 Mart Salı günü sona erecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, teşvik ödüllerini sadece kentin başarılı çocuklarına veriyor. Bu nedenle ödülü alacak olan öğrencide, Kocaeli 'nden bir okuldan mezun olma ve bu kentte ikamet etme özelliği aranıyor. Ayrıca öğrencinin o yıl aldığı puanla bir üniversiteye yerleşmiş olması gerekiyor. Büyükşehir, geçtiğimiz yıllarda 11 öğrenciye sıfır kilometre otomobil hediye etmişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteği öğrencilere verdiği ödül ve eğitime yaptığı yatırımlarla sürdürüyor. Büyükşehir, son 3 yılda ilköğretim 6 'ncı sınıf öğrencisi 81 bin öğrenciye ve bunun yanında özel eğitim öğrencilerine dizüstü bilgisayar dağıttı. Büyükşehir ayrıca son 6 yılda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 'nda başarılı olan bin 800 öğrenciye bisiklet hediye etti. Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Kulübü ve sayısı 11 'e ulaşan Bilgi Evleri ile eğitimi destekleyici çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan okullara basket-voleybol sahası ile kapalı spor salonları da yapılıyor.