KOBİ'lere 230 Milyon TL'lik KOSGEB Desteği

KOSGEB destekleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, girişimciliğin ekonomik ve sosyal kalkınmanın nüvesi olduğunu, bu nedenle girişimcilere verilen desteğin çok daha üst seviyelere taşınması gerektiğini bildirdi.

KOBİ'lere 230 Milyon TL'lik KOSGEB  Desteği
“Bunun gereği olarak da KOBİ'lerimize verilen başlangıç sermayesi niteliğinde olan hibe desteği 4 bin liradan 27 bin liraya, geri ödemeli destek limiti 40 bin liradan 70 bin liraya çıkarıldı. Bunun yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon ile endüstriyel uygulama destek programı kapsamında geri ödemesiz 20 bin lira limitli başlangıç sermayesi desteği bulunmaktadır” diyen Milletvekili Koçer, “2012 yılı içerisinde 5 bine yakın girişimcinin bu desteklerden faydalanması bekleniyor. Destek miktarı girişimcilerin projelerine ve ihtiyaçlarına göre şekillenecek. KOSGEB'in 2012 yılı başlangıç bütçesine göre KOBİ'lere geri ödemesiz olarak 230 milyon liradan fazla destek sağlanması planlanıyor. Ayrıca bu sene KOSGEB'in hizmet merkezi müdürlüğü bulunmayan il kalmayacak. Bu sayede üzerinde çalışılmakta olan 'Tematik Proje Destek Programları'nın uygulanabilirliği sağlanmış olacak. Programın uygulanmasıyla da daha fazla proje hazırlayacak olan KOBİ'lerin işletmelerini geliştirmelerine, uluslararası mevzuat ve önceliklere uyum sağlamalarına destek verilmiş olacak” şeklinde konuştu.

2011 yılında doğrudan geri ödemeli veya kredi faiz desteği verildiğini söyleyen Koçer, bu yıl da Bakanlığın ve bağlı kuruluşlarının bu destekleri artırarak verecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, “KOBİ desteklerinden Gaziantep'in daha fazla faydalanmasını ve daha fazla pay almasını istiyorum. Bunun için KOBİ desteklerinden en fazla pay alan ilk 5 il olmak için hedef belirledik” dedi.
Kaynak: İHA