Esnaftan Yol Protestosu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, karların erimesiyle caddelerde meydana gelen çukurlar ve su birikintileri esnafı ayağa kaldırdı.

Esnaftan Yol Protestosu
Suşehri sokaklarının çukur ve çamur deryasına dönmesini protesto eden ilçe esnafı, ayakkabılarıyla çamur dolu çukurlara girdi.

Ellerinde pankartlarla basın açıklaması yapan grup, 'Çukur ve çamur dolu yollar yüzünden araçlarımız mahvoldu. Yolda yürüyemez hale geldik. Araçlarımız sürekli çukurlar yüzünden arıza vermekte. Biz yetkililere, 'Bu çukurlara asfalt yapın' demiyoruz ancak geçici çözümlerle sorunu çözmelerini bekliyoruz. Yaklaşık 10 santimetreye yakın çukurlar nedeniyle kimse evine gidemez oldu 'dedi.

Esnaf, 'Dikkat patates tarlası var ', 'Yolların bu rezalet durumunu şiddetle kınıyoruz ' pankartlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Suşehri Belediye Başkan Vekili Süleyman Şen ise, protesto ile ilgili yaptığı açıklamada, oluşan çukurların yoğun kış şartlarından kaynaklandığını söyledi. Tuzlama çalışmalarından dolayı yollarda çukurlar oluştuğunu dile getiren Şen, sözlerine şöyle devam etti: 'Yapılan bu tuzlama çalışmaları bilindiği gibi daha sonradan yollarda ağır tahribatlar oluşturmaktadır. Çevre ilçelere gidip bakın, aynısı. Ankara'ya gidin bakın, aynısı. İlçede kar erimeye başlayalı 3 gün oldu. Bazı vatandaşlarımız araçlarlaprotesto eylemi yapmaya kalkıştı. Yıllardır çukurlardan eziyet çeken ilçe halkımızı bu dertten kurtaracağız. '
Kaynak: İHA