Eroini Kemerlere Zula Eden Şebeke Çökertildi

İstanbul Zeytinburnu'nda bir tekstil atölyesinde kemerler arasına zula ettikleri eroini paketleyerek Almanya'ya sevk etmek isteyen şebeke çökertildi.

Eroini Kemerlere Zula Eden Şebeke Çökertildi
Operasyonda paketlenmeye hazır 42 kilo 750 gram eroin ele geçirilirken 7 kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önceden de çeşitli suçlardan sabıka kayıtları bulunun bazı şüphelilerin uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmak için hazırlık içerisinde olduklarını belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler şüphelileri yaklaşık 4 ay süreyle yakın takibe aldı. Zeytinburnu'nda bir tekstil atölyesi kiralayan şüphelilerin uyuşturucu maddeleri burada paketleyeceğini tespit eden ekipler operasyon için harekete geçti. İşyerineoperasyon düzenleyen ekipler, aralarında şebeke lideri İsmet K.'nın da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve bulundukları tekstil atölyesinde kadın kemeri içerisine karbon kağıtlarıyla yerleştirilmiş 82 paket halinde 42 kilo 750 gram eroin ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği sanılan 38 bin 200 TL ile 590 Euro ele geçirildi. Emniyette sorgulanan zanlılardan şebeke lideri İsmet K.'nın 1996- 1997 yıllarında yasa dışı sol bir örgüt üyeliği ile uyuşturucu madde ticaretinden kaydı bulunduğu belirtildi. Şebekenin yurt dışından elde ettiği uyuşturucuyu kadın kemerleri arasınayerleştirerek tekstil ürünleri görünümü altında Almanya'ya göndermek istedikleri öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan ve aralarında şebeke lideri İsmet K.'nin de bulunduğu 5 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, 2 kişinin de serbest bırakıldığı öğrenildi

Kaynak: İHA