Ereğli Vergi Dairesinden Kan Bağışı Kampanyası

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Vergi Dairesi tarafından vergi haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlendi.

Ereğli Vergi Dairesinden Kan Bağışı Kampanyası
Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergün Gülmez, kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, 23. Vergi Haftası 'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Etkinlikler kampanyasında kan bağışı kampanyasının da bulunduğunu belirten Gülmez, “Geçen yıl başlattığımız kan bağış kampanyamızın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Vergi ödemenin kutsallığı yanı sıra kan bağışı da insan yaşamı için en önemli etkenlerden biri. Bu bilinçli, bugün personelimizin ve mükelleflerimizin de katılımı ile kan bağışı kampanyası düzenledik. Geçen yıl 44 ünite kan toplamıştık. Bu yıl ise sayının daha da artmasını hedefliyoruz” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık da, bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle kan ihtiyacını karşılamakta zorluk çektiklerini belirterek, ”Kan, acil ihtiyaç olmamasına rağmen bir gün herkese gerekli olan maddedir. Bu yıl ihtiyacı karşılamakta zorlandık. Bu nedenle düzenlenen kampanyaları önemsiyoruz. Kan vermek insan sağlığı için de son derece önemlidir. Kan bağışı yaparak öncelikle vücuttaki yağ oranını bazı maddelerden uzaklaştırmış oluyoruz. Bu sayede vücut daha dinamik şekilde yenileniyor. Ereğli vergi Dairesi Müdürlüğü 'ne de kampanya dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Alınan kan sonrası vatandaşların hepatit A,B, AİDS, Tifilis gibi hastalıkların testlerin ide yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA