Dörtyol İHL'den Milletvekili Türkoğlu’na Plaket

Hatay Dörtyol İmam Hatip Lisesi'ne 24 derslikli bina ile 100 yataklı yurt yapılması için büyük gayret gösteren ve bu yılki yatırım programına aldıran AK Parti Hatay Milletvekili H.Bayram Türkoğlu’na düzenlenen törenle plaket verildi.

Törene Kaymakam H. Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüd Erdal, İHL Müdürü Yusuf Parlak, okul öğretmenleri, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerle birlikte yenen yemekten sonra bir konuşma yapan okul müdürü Yusuf Parlak, okulun ihtiyacı olan yeni bina ile yurt binasının yapılması için büyük gayret gösteren H. Bayram Türkoğlu 'na ve törene iştirak eden diğer yetkililere teşekkür etti.

Kaymakam H. Hasan Özyiğit, Milletvekili Türkoğlu 'na plaketi verdi. Plaket takdiminden sonra söz alan H. Bayram Türkoğlu, 'İstikbalimiz olan ve geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için gayret göstereceğiz. Bu eğitim kurumundan bundan önce memleketimize faydalı güzel insanlar yetişti, bundan sonra da yetişmeye devam edecek. ' dedi. Türkoğlu, İHL 'ye rağbetin arttığını ve mevcut binaların yetersiz kalması nedeniyle bir okul binasıyla yurt binasının yapılmasına bu yıl başlanacağını söyledi.

Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit çocuklara dünya ile rekabet edecek şekilde eğitim vermek zorunda olduklarını, bunun için çalıştıklarını, son yıllarda bu konuda önemli atılımlar yaparak çocukların eğitim seviyelerini yükselttiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Milletvekili H. Bayram Türkoğlu 'nun 2012 için 3 okul yapılmasını istediğini, bunlardan birinin bu sene programa alındığını, diğerlerinin de ilerki yıllarda programa alınacağını söyledi. Konuşmacılar daha sonra okul bahçesinde dolaşarak incelemelerde bulundu.