Diyarbakır'da Ekmek Fiyatlarındaki Çifte Standarda Tepki

Diyarbakır'da ekmek fiyatlarının zamlanmasının ardından kentin birçok yerinde uygulanan çifte standart tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'da Ekmek Fiyatlarındaki Çifte Standarda Tepki
Fırıncılar Odası geçen ay dağıttığı yeni fiyat listesinde 480 gram ekmeğin 1 TL 25 Kuruş'tan satılacağını belirtmişti. Halbuki Diyarbakır'daki birçok fırın ekmeği 75 Kuruş ile 1 TL arasında satıyor. Zamma uyan fırıncılar ise ekmeklerini 1250 TL'den satıyorlar. Uygulanan fiyat farkı vatandaşların tepkisine neden olurken, fırıncıları da zor duruma soktu.

Fırıncıların fiyat tutarsızlığından şikayetçi olduklarını belirten Nevin Yurdagül isimli kadın, 'Değişik semtlerdeki ekmek fiyatları birbirini tutmamakta.Niye gidip uzak yerlerden ekmek alalım ki. Biz eski gramajla eski fiyattan ekmeğimizi istiyoruz niye ekmeğimizle oynuyorlar. Belediyeleri bu konuda göreve davet ediyoruz ' şeklinde konuştu. Ofis semtinde fırın işleten Ferzen'de Doğru ise iki müşteriyle aralarının bozulduğunu aktararak, ' Fırıncılar Odası bize gönderdiği yeni fiyat listesinde 480 gramlık hamuru pişirerek 1 TL 25 Kuruş'a satmamızı istedi biz de bu kurala uyarak bu fiyattan satmaya başladık. Fakat kentimizde birçok fırın buna uymamakta düşük fiyatlara ekmek satıp bizleri müşterilerimizle karşı karşıya getiriyorlar. Bu duruma fazlasıyla üzülüyoruz. Halkımız bu konuda duyarlı değil, bizim de ekmeği 1 TL'den satmamızı istiyorlar.Şaşırdır kaldık bu işe. Biz de böyle bir şey olmamasını istiyoruz. Ekmeğin her yerde aynı fiyata satılmasını istiyoruz. Hiç değilse vatandaşla karşı karşıya kalmamış oluruz. Bu çifte standart fiyat uygulamasıyla bizlerin de işleri bozuldu eski alışverişimizi yapamaz duruma geldik. Yetkililerden bu konunun acil olarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA