Çöp Evin Ardındaki Dram

Yaklaşık yirmi yıldan bu yana çöp evde yaşayan bir kişiye devlet sahip çıktı.

Çöp Evin Ardındaki Dram
Zonguldak'ın Devrek İlçesi Başlarkadı köyünde 20 yıldan beri çöp evde yaşayan şizofren hastası vatandaşa sahip çıkıldı.

Aklı dengesi bozuk 59 yaşındaki Ahmet Bostancı adlı şahıs köy imamının müracaatı üzerine yetkililer tarafından yaşadığı evden alınarak Nevşehir'deki özel Engelli Yatılı Merkezi'ne götürüldü.

Devrek Kaymakamlığı Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Aziz Kalaycı tarafından jandarma nezaretinde yaşadığı çöp evden alınan vatandaş uzun süre yıkanmadığı ve bakımsız olduğu için ilçe merkezinde bir hamama götürülerek burada gerekli bakımı yapıldı sonra Devrek Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Nevşehir'den gelen özel ekibe teslim edildi. Yıllardan bu yana her gün yaz kış demeden yaklaşık beş kilometrelik yolu yürüyerek ilçe merkezine ve köyüne gidip gelen Ahmet Bostancı'nın sokaklarda gördüğü kağıt parçalarını toplayarak evde biriktirdiği gözlendi. Her gördüğü kağıt parçasını Bayrak ve Sancak sanan ve bundan dolayı kağıtları topladığını söyleyen Bostancı, yaşadığı evden çıkmamak için uzun süre jandarmaya direndi. Jandarmanın uzun süren çabalarından sonra ikna olan Ahmet Bostancı yaşadığı olumsuz koşullardan alınarak bundan sonrakihayatını geçireceği Nevşehir'e gönderildi. Köyün imamı Muhammet Cicibaş, 'Yaklaşık on yıldan beri bu köyde imamlık yapıyorum. Kimsesi yok ve çok kötü şartlarda yaşamını sürdürüyordu Yetkililere durumu anlattım ve devletimiz sahip çıktı. İnşallah bundan sonraki yaşamında insan gibi yaşama kavuşur ' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Aziz Kalaycı ise, 'İlkokulu birlikte okuduk çok zeki bir insandı. Karayollarında çok çalıştı, köylüler sevdiği bir kızı vermedikleri için bu hale geldiğini söyledi. Bundan sonra devletimizin şefkatlı ellerinde yaşamını sürdürecek ' diye konuştu.
Kaynak: İHA