Bursa'da Sıcaklıklar 10 Derece Düşecek

Yoğun kar yağışı sebebiyle Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcaklığın 8-10 derece azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Samsun, Amasya, Tokat, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusuile Çorum ve Amasya çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Marmara ile İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yetkililer, batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin edildiğini açıkladı. Doğu bölgelerde güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Çarşamba sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerdenrüzgarın kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

Yapılan yazılı açıklamada, 'Yağışların Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Samsun, Amasya, Tokat, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniliyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalı. Marmara ile İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor ' denildi.
Kaynak: İHA