Bolu Merkezi Beyaza Büründü

Bolu'da, dün geceden beri devam eden kar yağışı sonrası kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Bolu Merkezi Beyaza Büründü
Meteoroloji yetkililerinin kar yağışı uyarısından sonra Bolu'da gece başlayan kar gündüz etkisini artırdı. Şehir merkezi beyazlara bürünürken, birçok sürücü karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük geçti.

Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı kent merkezinde vatandaşlar lapa lapa yağan karın keyfini çıkarırken, sürücüler cadde ve sokaklarda araç kullanmakta zorlandı. Bazı araçlar patinaj ederek park alanlarından çıkmaya çalışırken, esnaf dükkanlarının önünde ve yol ortasında biriken karlarıtemizledi. Kar yağışının özellikle çiftçiler için gerekli olduğunu söyleyen bir vatandaş, 'Kar yağışını seviyoruz. Çiftçimiz için önemli. Toprağa can veriyor. Bizler de karın keyfini çıkarıyoruz. Kartepe'ye geziye gidecektik ancak orada havanın kötü olması nedeniyle gezimizi iptal ettik ' dedi. Kar yağışının birkaç gün etkisini göstermesi beklenirken, sürücüler ve vatandaşlar olumsuz hava şartları nedeniyle uyarıldı.
Kaynak: İHA