Bitlis'te Vergi Haftası Kutlamaları

Bitlis'te Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Nurettin Yılmaz'ı ziyaret eden Defterdar Yusuf Balcı, ilin vergi tahsilatı hakkında bilgi verdi.

Bitlis'te Vergi Haftası Kutlamaları
Bitlis'te 27 Şubat- 04 Mart 2012 tarihleri arasında 23'üncüsü kutlanmakta olan Vergi Haftası etkinlikleri, Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Defterdar Yusuf Balcı ve birim amirleri, daha sonra Vali Nurettin Yılmaz'ı ve yardımcılarını ziyaret etti. Vali Yılmaz ile vali yardımcılarını ziyaret ederek onlara birer plaket veren Defterdar Balcı, Bitlis'teki vergi durumunu anlattı.

Balcı, açıklamasında, 'Defterdarlığımızca 2011 yılında Bitlis ilinde 162 milyon 173 bin 602,89 TL gelir tahakkukuna karşılık 103 milyon 921 bin 034,00 TL tahsilat yapılmıştır. Aynı yılda Genel Bütçeden 698 milyon 960 bin 235,63 TL harcama yapılmıştır. 2011 yılına ilişkin olarak 2012 yılında verilecek olan kira beyannameleri Bakanlığımızca Tapu, Belediye, Mernis ve Banka kayıtlarından yararlanılarak sistem üzerinde hazırlanmış olup, mükelleflerin kabul etmeleri şartıyla www.gib.gov.tr adresinden girişyapılarak sistem üzerinde onay tuşuna basılmak suretiyle beyannamelerini verebileceklerdir. Ayrıca, daha önceden vergi dairelerine bizzat gidilerek yapılabilen birçok hizmet, artık internet üzerinden güvenli olarak yapılabilmektedir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucu 2011 yılı sonu itibariyle vergi dairelerine verilmekte olan beyannamelerin yüzde 99'u sistem üzerinden alınmıştır ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA