Belediye, Çalışanları İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Ankara Şereflikoçhisar Belediyesi, çalışanları ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Çalışanlar, 2012 yılı için yüzde 12, 2013 yılı için yüzde 10 oranında zamlı çalışacak.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ'un makam odasında gerçekleştirilen toplantıda, belediye ile 59 işçiyi temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasında mutabakata varıldı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, anlaşma ile hem çalışanların hem de belediyenin mağdur edilmediğini söyledi. Altuğ, 'Gerek enflasyon oranlarını gerek kamudaki diğer artışları göz önünde bulundurarak bir anlaşmaya imza attık. Belediyemizin imkanlarını düşünerek, işçilerimiz için elimizden gelen en iyi artışı yaptığımıza kanaat getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. ' dedi.

Hizmet İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz da verilen zam oranında belediye ile ortak noktadan buluştuklarını ifade ederken, 'Gönül isterdi ki daha fazla zam alalım ama, belediyenin mali durumu ortada. Belediye ile ortak noktada buluştuğumuzu düşünüyorum. ' diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından belediye çalışanları 2012 yılı için yüzde 12, 2013 yılı için ise yüzde 10 oranında zam alarak iki yıllık toplam yüzde 22 zamlı maaş alacak.