Ak Saçlardan Kurtulayım Derken Canında Oluyordu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ulusal televizyonlarda reklamı yapılan ‘beyaz saç giderici’ ürünlerden kullanan bir kişi, astım krizi geçirerek ölüm tehlikesi atlattı. Doktor raporu alan şahıs, ürünlerin toplatılması ve satışının engellenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yazılı ve görsel medyada reklamı çıkan G.A. isimli ürünü kullanan Salih Çalbay, astım krizine girerek ölümden döndü.

Saçına sürdüğü maddenin tetiklemesi sonucu krize giren Salih Çalbay, yakınları tarafından güçlükle hastaneye yetiştirildi. Doktorlar, Çalbay 'ın, saçındaki beyazları gidermek için kullandığı ilaçtan zehirlendiğini belirledi. 10 günlük iş göremez raporu alan Salih Çalbay, benzeri ürünlerin satışının engellenmesi için çalışma yapıyor.

Avukatı Oral Uslu aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunan Çalbay, reklamlarda Sağlık Bakanlığı onaylı olarak duyurulan ürünün bakanlığın izni olmadan satışa sunulduğunu iddia etti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile yazışma yaptığını ve ürünün onay almadığını tespit ettiğini ifade eden Çalbay, yaşadıklarını şöyle özetledi:

'Televizyonda reklamını gördüğüm G.A. isimli üründen sipariş verdim. Fakat ilk şaşkınlığımı bana ulaşan ürünü görünce yaşadım. Reklamda gösterilen ürünle bana gelen ürün aynı değildi. Belki kutusu farklıdır diyerek ürünün içeriğine baktım, reklamda siyah olarak gösterilen ürün bende pembe renkteydi. Konuyla ilgili firma yetkilileri aradığımda renklerin farklılık gösterebileceğini ve ürünün insan sağlığına zararı olmadığını söylediler. Hatta 5 yaşındaki çocuklarda bile gönül rahatlığı ile kullanılabileceğini ifade ettiler. Sağlık Bakanlığı 'nın da ürün hakkında onay verdiğini belirten yetkililerin sözüne inanarak ürünü kullandım. Ürünü kullandıktan 2 gün sonra astım krizine girdim. Doktora gittiğimizde krizi tetikleyen şeyin kullandığım ürün olduğu kanısına varıldı. Doktor raporu ve bakanlık yazışmalarımla birlikte ilgili firmayı yeniden aradığımda bana ürünün hatalı olduğunu ve para iadesinin hemen yapılacağı söylediler. Ben aldığım ürünün parasını aldım ama az daha canımdan oluyordum. Bu reklamların kaldırılması ve ürünlerin satışının engellenmesi için de savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum.”