1 Kişinin Düşerek Öldüğü Köprü 1,5 Yıldır Kapalı Tutuluyor

Rize'nin Güneysu ilçesinde, 61 yaşındaki Perihan Terzi'nin şiddetli rüzgarın etkisiyle dere yatağına düşerek hayatını kaybettiği asma köprü yaklaşık 1.5 yıldır kapalı tutuluyor.

18 Aralık 2010 tarihinde Güneysu ilçesi Ulucami Mahallesi'nde meydana gelen olayda 75 metre uzunluğundaki asma köprüden karşıya geçmek isteyen Perihan Terzi, aniden çıkan şiddetli rüzgarın etkisiyle köprünün sallanması sonucu tutunamayarak dere yatağına düşmüştü. Yaklaşık 3 metre yükseklikten kayalara çarpan 3 çocuk annesi Terzi, olay yerinde can vermişti.

Olaydan sonra Güneysu Belediyesi köprüyü ulaşıma kapattı. 15 aydır kapalı kalan köprü, orta kısmına bir ayak yapılması sonrasında yeniden açılacak. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, köprüyü dere yatağının karşısında arazileri olan vatandaşların inşa ettiğini hatırlatarak, 'Belediye malzeme desteği verdi, kendileri de işçilik yaparak köprüyü inşa ettiler. Açılışı bile yapılmadan talihsiz bir kaza yaşandı. Biz de köprüyü kapattık. Köprü ayakları arasındaki açıklık fazla. Bu nedenle orta kısmına bir ayak yapılması halinde köprü yeniden açılacak. ' dedi.