Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş Açıklama Yaptı

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Türkiye Ak Parti dönemiyle birlikte artık demokrasinin çıtası yükseldi. Geriye dönüş olmayacak" dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş Açıklama Yaptı
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Harp Okulu komutanlığı yaptığı dönemde arkadaşlarıyla birlikte 22 Şubat 1962'de darbe girişiminde bulunup başarılı olamayınca 23 Şubat 1962'de Genel Kurmay Başkanlığına teslim olan ardından da kışlalarına geri dönen Talat Aydemir ve arkadaşlarının girişimde bulundukları darbe girişiminin yıldönümü olması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Yurttaş; 'Darbeci zihniyet sadece 1962'lere, 1980'lere ait bir şey değildir. Geçmişten bugüne Türkiye'nin ilerlemesiniistemeyen, insanları ötekileştiren ve ülkeyi kaosa sokmak isteyen zihniyetler varlıklarını her dönemde belli etmişlerdir. Ama artık dönem Türkiye'nin geçmişiyle, darbelerle ve darbecilerle hesaplaşma dönemi. Bundan sonra birileri kendi çiftliklerinde at koştururcasına diledikleri gibi her istediklerini yapamayacaklar. AK Parti iktidarıyla birlikte hukuk devleti dönemi tamamen başlamış ve Milletten aldığımız güçle sadece iktidarımızı halkımızla paylaşıyoruz ' dedi.

Kirli emperyalist güçlerin Türkiye'de ki yaltakçıları olup Türk halkını hep birbirine düşürme gayesi içinde olanların artık duvara tosladıklarını belirten Yurttaş 'Türkiye AK Parti dönemiyle birlikte demokrasinin çıtasının yükseldiğini ve artık geriye gidilmeyeceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere yine 23 Şubat 1998'de İstanbul Üniversitesi adı hala darbe girişimlerinde geçen Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter gibi kişilerin yönetiminde başörtülü kızlarımıza yerleşke ve bina girişine girmelerine ambargokoyarak yasaklamıştı. Ben buradan başı örtülü kızlarımızın okuma, eğitim ve öğretim haklarını elinden almaya kalkan zihniyetlere soruyorum! Siz kim oluyorsunuz da üniversite sınavında başarılı olan öğrencilerimizi okullara almıyorsunuz? Bu okullar sizin tapulu binalarınız mı? Kimse kimseyi inancından dolayı eğitim, öğretim hakkını elinden alamaz. İşte AK Parti dönemiyle birlikte bu başörtülü kızlarımız en doğal hakları olan eğitim-öğretim haklarını tekrar kazandılar. Okullarına geri döndüler. Bizdemokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden yanayız. Biz bunu başardık ama bu zihniyete sahip kişiler yine boş durmuyor ve ülkeyi karanlığa itmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Ama meydan boş değil. Artık AK Parti var, İktidarına güvenmiş ve teveccühünü daima gösteren milletimiz var. Biz yeter artık söz milletin diyoruz ' ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA