44 Polise Sertifika

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlen "Personel Bilgi Sistemi Eğitimi" kursu sona erdi.

44 Polise Sertifika
Düzenlenen törenle eğitime katılan 44 personele sertifikaları verildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen sertifika törenine Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Emniyet Müdür yardımcıları, Emniyet Amirleri ve polisler katıldı. Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, bu tür çalışmalarda işlemlerin daha kolay ve güvenli olduğunu belirtti.

Altınok, 'Emniyet Genel Müdürlüğümüz Personel Daire Başkanlığı personel bilgi sistemi konusunda merkez teşkilatı ile taşra teşkilatı arasındaki yetki ve devir sorumluluk devri söz konusudur. Bu yetkinin ve sorumluluğun illere yani merkezden taşraya taşınması konusunda düzenlemiş olduğumuz 44 personelimizin eğitimi kapsayan ve bu konuda başarı ile görev yaptıktan sonra sertifikayı almayı hak kazanan arkadaşlarımızın sertifikalarını vereceğiz. Bildiğimiz gibi bütün sistemler insan mutluluğu üzerine olmalıdır. Bu çerçevede merkeziyetçilik anlayışı içerisinde yetkinin ve bazı sorumlulukların taşraya devir edilmesi sonucu personelimizin mutluluğu personelimizin iş ve işlemlerin çok daha kolay yerinde halledilmesi konusunda genel müdürlüğümüzün geliştirmiş olduğu 'Personel Bilgi Sistemi' ilimizde de uygulanmaktadır. Bu kaynakların etkin ve verimli şekilde geliştirilmesini, maliyetlerin çok daha aza indirilmesini ve daha da önemlisi personelimizin mutluluğunu gerektirmektedir. Bu çerçevede 'Personel Bilgi Sistemi' kursu alan arkadaşlarımız Genel Müdürlüğün kendisine vermiş olduğu yetki doğrultusunda aile bilgi sorgulama, detaylı personel sorgulama, hizmet hesabı, istatistikler ve buna benzer en azından 20 kalem ilimiz ve ilçelerde idari birimlerde arkadaşlarımız personelimizin iş ve işlemlerini buradan yapmaktalar. Genel Müdürlükten almış olduğu yetki ve şifre doğrultusunda bu işlemleri daha hızlı, daha seri, daha güvenilir bir şekilde personelimiz aleyhinde işlemleri yapacaklardır. Bu sistemin sağlıklı yürüyebilmesi için personelimiz kendi hakkını aradığı gibi bu işlemi yapacak arkadaşlarımız da kanaatlerini ve iş ve işlemlerini personelimizin lehinde kullanacaklardır. Bu kullanım yetkisi dışında sağlık modülü, ilişki kesme modülü, göreve başlama modülü gibi ilçelerimizde daha önce olmayan yetkide personelimize vermek sureti ile personelimiz kendi ilçelerinden personel şubelere il merkezine gelmeden bu işleri yerinde yapacaklardır. Sözlerimin başında belirttiğim gibi tüm çalışmalar, tüm iş ve işlemler insan mutluluğu ve özellikle de personelimizin mutluluğu üzerine kurulmaktadır. Bu eğitimde emeği geçen polis memuru arkadaşlarımıza, eğitim şubedeki görevli arkadaşlarımıza teşekkür eder bu eğitimin personelimize faydalı olacağına inanıyorum ' dedi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan 44 polis memuruna sertifikaları Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz ve Emniyet Müdürü Mehmet Altınok tarafından verildi.
Kaynak: İHA