Trabzonlu Mümin Aydın, Yaylada Evi Olmadığı Halde Ormanlık Alana Ev Yaptığı Gerekçesiyle Ceza Aldığını Öne Sürdü

Trabzon'da yaşayan Mümin Aydın, Çarşıbaşı ilçesine bağlı Şahinli Yaylası'nda evi olmadığı halde ormanlık alana ev yaptığı gerekçesiyle ceza aldığını öne sürdü.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahinli Yaylası'na 5 yıldır gitmediğini savunarak, ''Orada ev yapmışlar, sonra mahkemelik olmuşlar. 95 kişi, ceza almış. Benim olaydan hiç haberim yoktu. Beni mahkemeye çağırdılar. Hakime birkaç kez 'böyle bir şeyden haberim yok. Ben ev yapmadım. Bu ev benim değil' dedim. Mahkeme süreci devam etti. Yaylaya gittik. Orada keşfe çıkılacaktı. Hava şartlarından dolayı olmadı. Daha sonra bana bir kez daha tebligat çıkarmışlar. O tebligat da babama gitmiş. Bana ulaşmadı. Gidemedik'' dedi.

Mahkemenin sonuçlandığını ve kendisine ceza verildiğini ifade eden Aydın, '' denildi. İtiraz ettim, kabul olmadı. En azından bir temyiz ve üst mahkeme bekliyordum. O da kabul edilmedi. Bana 6 ay ceza ve bin lira para cezası geldi. Olmayan evimin de müsaderesine karar verdiler. Bu kadar basit bir olay, suçsuz bir insana böyle bir ceza kesilir mi'' diye konuştu.

Aydın, şunları kaydetti:

''Tahminim, orada biri ev yaptı, ama benim kimlik bilgilerimi verdi. Beni kim yazmışsa ya da ismimi kim vermişse her ikisinden de davacıyım. Çünkü kim burada suçluysa cezasını çeksin. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gideceğim. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak ve İhtisas Kulübü üyesiyim. Ben ormanları seven bir insanım. Böyle bir ceza kesilmesi beni çok üzdü. Ama yargı sürecini sürdüreceğim. Pes etmeyeceğim. Hem yapmadığım ve benim olmayan bir ev yüzünden, hem de ormanlara zarar verme gerekçesiyle ceza yemeyi içime sindiremiyorum.''

Muhabir: Aydın Gelleci

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA