Cemil Kaptan’ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karadeniz’deki fırtınada batan Volga-Balt isimli kuru yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için yardıma çıkan ancak botun kayalıklara çarpması sonucu hayatını kaybeden Kıyı Emniyeti personeli Cemil Özben’in vefat eden annesi annesi Fethiye Özben (90) son yolcuğunu uğurlandı.

Cemil Kaptan’ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Fethiye Özben, öğle namazını müteakip Hacı Zihni Gürler Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Kandilli Mezarlığı'na defnedildi. Kıyı Emniyeti personeli Kaptan Cemil Özben, 4 Aralık tarihinde Karadeniz’de batan Volga-Balt isimli geminin personeline yardım etmek için deniz açılmış ancak botun şiddetli fırtına nedeniyle kayalıklara çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Denizde kaybolan Cemil Kaptan’ı arama çalışmaları sırasında annesi Fethiye Özben de günlerce gözyaşı dökmüştü. Oğlunu kaybetmeye kalbi dayanamayan Fethiye Özben de dün yaşamını yitirdi. Fethiye Özben için Küçüksu’daki Hacı Zihni Gürler Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Özben ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Hüseyin Besli, AK Parti Milletvekili Metin Külünk ve Cemil Kaptan'ın mesai arkadaşları katıldı.

Cenazeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı da çelenk gönderdi. Cemil Kaptan'ın oğlu Emre'de babaannesinin tabutunun başından ayrılmadı. Cemil Özben'in ağabeyi Hasan Özben gazetecilerin soruları üzerine, "Ölümün arkasından ne denilebilir ki? Üzgünüz. Ard arda gelmesi bizi daha çok üzdü." ifadesini kullandı.Basın mensuplarının, Cemil Kaptan'ın ölümüyle ilgili kazanın soruşturmasıyla ilgili gelişme olup olmadığını sorması üzerine Hasan Özben, "Henüz bize verilen yen bir bilgi yok. Ama sürdüğünü biliyoruz." cevabını verdi. Kılınan cenaze namazının ardından Fethiye Özben, Kandilli Mezarlığı’nda oğlu Cemil Özben'in yanında toprağa verildi.