'' Adlı Tiyatro Oyunu Rize'de Sahne Aldı

Trafik kazasında ailesini kaybedince akli dengesini kaybeden bir babayı konu alan ''Trafik Kabare Söz mü-'' tiyatro oyunu Rize'de sahne aldı.

Feyzullah Arslan'ın trafik kazalarına dikkati çekmek için kaleme aldığı oyun, Fındıklı ilçesindeki Fındıklı Sanat Tiyatrosu organizatörlüğünde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu'nda, öğrenciler ve tiyatro oyuncuları tarafından sahnelendi.

Fındıklı Sanat Tiyatrosu organizatörü Tamer Karataş, oyunda ailesini trafik kazasına kurban veren bir babanın kaza Sonucu akli dengesini kaybetmesinin anlatıldığını belirterek, ''Ülkede Son yıllarda bayram dönüşleri ve tatillerde yaşanan trafik kazalarının can kayıplarına sebep olmasına tepki çekmek amacı ile tiyatro oyunu sahneledik. Tamamı komediden oluşan tek perdelik oyunda Son sahnenin dram olarak bitirilmesi seyirciyi üzüyor. İzleyiciler inşallah bu oyundan ders çıkarmıştır'' dedi.

Fındıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Saadettin Gültekin ise öğrencilerinin böyle başarılı bir oyun sergilemeleri sebebiyle onurlandığını anlatarak, trafik kazalarına dikkat çektikleri için öğrencilerini kutladı.

Muhabir: Zekeriya Sarıhan

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA