Kaymakam Gökpınar Açıklaması

Evciler Kaymakamı Hasan Gökpınar, ilçede 9,5 aydır sürdürdüğü göreviyle ilgili yıl sonu değerlendirmesi yaparak, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca inşa edilen prefabrike evi, ihtiyaç sahibi aileye teslim etti.

Gökpınar, makamında düzenlediği basın toplantısında, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla ilçenin sorunlarına el attıklarını bildirdi.

KÖYDES ödenekleriyle yollara 10 bin 500 metrekare parke taşı ve bin 750 metrekare bordür taşı döşendiğini, 3,5 kilometre asfalt malzemesi döküldüğünü belirten Gökpınar, ''Köy okullarımızın boyanması, projeksiyon cihazı alınması, eksikliklerinin giderilmesinin yanında 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında da bahçelerinin ağaçlandırılması çalışmalarını yürüttük'' dedi.

Gökpınar, köylerde sinekle mücadeleye yönelik ilaçlama çalışmalarını yaz mevsiminde sürdürdüklerini, Baraklı köyünün ihtiyacı olan cenaze aracının temin edildiğini ve ihtiyaç sahiplerine toplam 330 bin lira ayni yardım yapıldığını, 85 yaş üzerindeki kişilerin evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

''İlçenin ihtiyaç duyduğu anaokulu ve spor salonunun 2013 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor'' diyen Gökpınar, anaokulunu bir firmanın, spor salonunu da Zafer Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi'nin yaptıracağını ifade etti.

-İhtiyaç sahibi aileye ev yardımı-

Gökpınar, daha sonra Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binasında düzenlenen törende, vakfın yaptırdığı 68 metrekare prefabrike evin anahtarını, barınma sorunu bulunan Çırak ailesine teslim etti.

Ailenin mağduriyetini bildirmesinin ardından evin 10 günde inşa edildiğini dile getiren Gökpınar, ev için 20 bin lira harcandığını belirtti.

Anahtarı teslim alan Hatice Çırak, 10 ve 17 yaşlarında iki çocuğu bulunduğunu ve birinin romatizma rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini kaydederek, tedavisini vakfın Denizli'de yaptırdığını anlattı.

Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çırak, Gökpınar ve vakıf yetkililerine teşekkür etti.

Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA