Serdar Camii'nin Temeli Törenle Atıldı

Gediz ilçesinde, Ergenekon Mahallesi Altınkaya Yapı Kooperatifi Ahmet Ekici Caddesi üzerinde yapılması planlanan Serdar Cami'nin temeli törenle atıldı.

Serdar Camii'nin Temeli Törenle Atıldı
Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Serdar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Ergenekon Mahallesi Muhtarı Yakup Şahin, vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Serdar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yakup Şahin, 2 bin 609 metrekare arsaya sahip caminin 520 metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini ve 2013 yılı içerisinde ibadete açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Caminin hedeflenen süre içerisinde tamamlanabilmesi için yurt içi ve yurt dışından hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Dernek Başkanı Yakup Şahin, yardım etmek isteyen hayırseverlerin Halk Bankası Gediz Şubesine açılan 0529 12 000003 numaralı dernek hesabına para yatırabileceklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da, 1970 yılında yaşanan Gediz depreminin ardından 7 kilometre Güneybatıya taşınan ilçede tüm camilerin aynı isimlerle yeniden inşa edildiklerini belirterek, Eskigediz camilerinden Serdar Caminin Gediz'de yapılan en son cami olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA