Akören ve Bozkır Mavi Kanyon İle Gelişecek

Mavi Kanyon adını alan bölgenin turizme açılması Akören ve Bozkır'ın sosyo-ekonomik yönden gelişmesini sağlayacak.

Konya İl Genel Meclisi, Akören Meclisi üyeleri Abdülkadir Sarıkaş ve Mustafa Yalçın'ın verdiği önerge üzerine alternatif turizme katkı sağlayacak bir doğa harikasını daha gün ışığına çıkarttı.

Turizm Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve hazırlanan rapor ile bölgeye turizm yolu açılması ve projenin KOP kapsamına alınarak, göletlerin oluşturulmasında kaynak aktarılması hedefleniyor.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, konuyu Aralık ayı toplantılarında enine boyuna irdelediklerini dile getirdi.

Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük üçgeninde yer alan Mavi Kanyon'un saklı kaldığını ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

''Mavi Kanyon, mutlaka kazanılması gereken bir değerdir. Ülkemizi doğudan batıya, kuzeyden güneye bağlayan önemli bir geçiş noktasında olan ve tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Konya'mızın gizli kalmış tarihi ve doğa güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için Turizm Komisyonumuzu görevlendirdik. Göreve geldiğimiz günden beri köylünün yerinde mutlu ve refah içinde yaşaması sloganıyla çalışmalarımıza yön verdik. Artık bugün yeni Büyükşehir Yasası olarak adlandırılan yasa ile şehirde ne varsa köyde de yani mahallelerde de onun olması imkanına kavuştuk. Çok mesafe aldığımız bu idealimizde turizm yönünde de yapacağımız çalışmalarla Konya'yı yalnız Türkiye'de değil, dünya genelinde sadece Mevlana ile değil bütün değerlerimizle tanıtmak istiyoruz. Buraya açılacak turizm yoluyla da bölgenin turist çekecek bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz.''
Kaynak: AA