Uşak Engelsiz Yaşam Merkezinden 3 Aralık Engelliler Günü Etkinliği

Uşak Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Uşak Engelsiz Yaşam Merkezinden 3 Aralık Engelliler Günü Etkinliği
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli vatandaşlar çeşitli gösteriler yaptı. Müzik eşliğinde gösteriler yapan ve şiirler okuyan engelliler izleyicilerden büyük alkış aldı. Düzenlenen programa Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden ‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın’ hizmet anlayışını ön planda tuttuklarını belirterek, “Kadın, erkek, engelli, engelsiz, genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmeyi ve onların birinci sınıf vatandaş olarak kalmalarını sağlamayı önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimizin ve onların yakınlarının önlerindeki engelleri kaldırmak için Devletimiz ve Hükümetimiz yeni hukuki düzenlemeleri hayata geçirmektedir. Engellilerimizin istihdamından, onlara bakan kişilerin ekonomik olarak desteklenmesine kadar pek çok uygulamalar hayata geçirildi. Engellilerimizin hukuki bakımdan güçlendirildiği yasal düzenlemeler yapıldı. Onların önündeki eğitim, sağlık ve ulaşılabilirlik engelini kaldırmak için Devlet olarak çok büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Düzenlenen törenin ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden ile beraberindeki davetliler fuaye alanında engelli vatandaşların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergiyi gezerek, sergideki ürünleri yapan engellilerle yakından ilgilendi .
Kaynak: İHA