Libya’da İş Yerlerinde Yakılmak İstenen İki Türk Ağır Yaralandı

Libya’da Kaddafi destekçileri tarafından basılan iş yerinin kundaklanması sonucu vücutlarında derin yanıklar oluşan 2 Türk vatandaşı, Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Libya’da İş Yerlerinde Yakılmak İstenen İki Türk Ağır Yaralandı
Uzun süredir Libya’da iş yeri çalıştıran ve aslen Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Geyre beldesinden olan Serkan Camuz ve İsmet İnanç'ın Libya'daki iş yeri, geçtiğimiz hafta Kaddafi destekçileri tarafından basıldı. İki Türk vatandaşı içerideyken işyerinin kundaklanması sonucu iş yeri kullanılamaz hale gelirken; vücutlarında ağır yanıklar oluşan Serkan Camuz ve İsmet İnanç ağır yaralandı.Karacasu’daki yakınlarının AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç’a ulaşması üzerine 2 Türk için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan özel ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Camuz ve İnanç, Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kılınç, tedavileri süren Camuz ve İnanç’ı ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Serkan Camuz ve İsmet İnanç'ın işyerinin kundaklanması sonucu yakınlarının kendisini arayarak yardım istediğini açıklayan Gültekin Kılınç, “Biz de bu kardeşlerimiz için Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkililerimizle irtibata geçtik. Tahsis edilen ambulans uçakla ülkemize getirilip tedavi altına alındılar. Hastanede ziyaretim esnasında durumlarının iyiye gittiği bilgisini aldığım. Kardeşlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Bu olayla devletimizin büyüklüğünü ve nerede olursa olsun vatandaşlarına bu denli sahip çıkılmasını bir daha görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Kaynak: İHA