Kadıralak Yaylası’ndan Son Yaylacı Da Döndü

Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı Kadıralak Yaylası’ndan en son göç eden Baki ailesinin Tonya’ya dönüşü ilginç görüntülere sahne oldu.

Tonya'nın Ortamahalle’sinde ikamet eden Ahmet Baki, ilkbaharda göç ettiği Kadıralak Yaylası'ndan, kış başladığı için dualarla kapılarını kapatıp köye döndüklerini söyledi.

Baki, “Mevsimin Son göçü bu. Kadıralak Yaylası’ndan en Son biz ayrıldık. Yaylada kimse kalmadı." dedi.

12 büyükbaş hayvanla yaylaya çıktığını ve yine 12 büyükbaş hayvanla döndüklerini belirten Baki, “Dedelerimizin döneminden beri aynı geleneği devam ettiriyoruz. Bu yıl havaların güzel gitmesinden dolayı yaylada fazla kaldık. Aslında bir ay daha kalabilirdik, ancak fazla kar yağar ve sıkıntı çekeriz diye döndük. Allah cümlemizi tekrarına nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

"Yaylalar hayvansız olamaz" diyen Baki, sözlerini şöyle tamamladı: “Yavru yapan hayvanlarımızın yavrularını sattım. Yaylada, köpeğin kapıda havlayacak, tavukların gıt gıt edecek, horozun bağıracak. Yaylanın şenliği ancak böyle olur.” Mevsimin Son göçü olan ve ilçeye gelen Baki ailesi ve gelinlik kız gibi süsledikleri hayvanlarını vatandaşlar alkışlayarak karşıladı .