İl Milli Eğitim Müdürü Selamet'in İlçe Ziyaretleri Sürüyor

Adana İl Milli Eğitim Müdürüğü Mehmet Ali Selamet, Saimbeyli ilçesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selamet'in İlçe Ziyaretleri Sürüyor
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili uygulamaları ve okullardaki durumları yerinde görmek, eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi almak, yeni eğitim anlayışı ile ilgili paylaşımlarda bulunmak, sorunları yerinde tespit edip çözüm yolları aramak amacıyla yaptığı ilçe ziyaretleri çerçevesinde Saimbeyli ilçesinde bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulundu.

Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarıbıyık, ziyaret kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Selamet'e Saimbeyli’nin tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı ile milli eğitimin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Atatürk İlköğretim Okulu Ahmet Yazıcıoğlu Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Selamet, okul müdürü Murat Şengül’den öğrencilerin mevcut durumu ve ihtiyaçlarına yönelik bilgiler aldı. Sınıfları ziyaret eden Selamet, şiirde ve resimde yetenekli olan öğrencilere Türk ve yabancı ressamlar hakkında bilgi edinmelerini; özellikle “Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun yapımcısı Osman Hamdi Bey ve Ressam İbrahim Çallı” ile diğer ressamlarımızın hayatını araştırmalarını, onların sanatçı özelliklerini öğrenmelerini tavsiye etti

Selamet gezi sonrası yaptığı konuşmada, "Dertlerinize ortak olmaya, isteklerinizi, önerilerinizi dinlemeye geldik. Bayan öğretmenlerin okulda çoğunlukta olması, öğretmenlerin genç ve dinamik bir yapıya sahip olmasının okul ve ilçe için bir şans" dedi.

Selamet, en büyük geleceğin öğretmenlerin yetiştirdiği çocuklar olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Bizim çalıkuşu ruhunu özümsemiş, 24 saat çocuklarla ilgilenecek, çocuğun ruhunu, kalbini ve beynini bir nakkaş gibi işleyecek, öğrencileri kendi çocukları gibi görecek, kendi çocuğu gibi sevecek öğretmenlere ihtiyacımız var. Öğretmenlerimizi önemsiyoruz. Öğretmenlerimizi mutlu etmek, sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak, onlara daha uygun fiziki ortamlar hazırlamak için uğraşıyoruz. Öğretmenlerimizin öğrenciye hizmet götürürken önüne çıkan engelleri aşmasında yardımcı olmak, bizim için önemli bir sorumluluktur. Bugün öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Mesleki varlığımızın en önemli gerekçesi olarak öğrencilerimizi, öğretmenlerimiz, kendi çocuklarını düşündükleri kadar düşünmek durumundadırlar." Öğretmenlerden öğrencilerin üniversite giriş sınavına hazırlanması için ders dışında ücretsiz olarak ek dersler yapıldığını, matematik öğretmeni Toygun Türköz’den öğrencilerini matematik olimpiyatlarına hazırladığını öğrenen Selamet, "Cahit Arf’ın bir sözüne atıfta bulunarak; “Matematik de resim, müzik ve heykel gibi bir sanattır” diyerek ilçedeki akademik başarının da artırılmasının çok önemli olduğunu, geleceğin Cahit Arf’ları olmak isteyen öğrencilerin olduğunu, belki de bu sizlerin arasından yetişecektir” dedi.

Kaynak: İHA