Türkoğlu: “biz Sadece İyi Şeyler Yaptık, Ödül Verdiler”

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, "Biz ödül almak için çalışmadık.İyi şeyler yaptık ödüllendik, alkışlandık" dedi.

Türkoğlu: “biz Sadece İyi Şeyler Yaptık, Ödül Verdiler”
Dünyada çağdaş kalite felsefesinin gelişmelerinin, Türkiye'de etkinlik kazanması ve dünya ile uyumu için faaliyet gösteren Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Çalık YEDAŞ'ın mükemmellik ve toplam kalite çalışmalarında kısa sürede aldığı yolun, kendileri için referans olduğunu belirterek, "Bundan böyle Karadeniz'e de bir şu açmayı düşünüyoruz. Çalık YEDAŞ bu konuda öncü oldu" diye konuştu.

Çalık YEDAŞ tarafından düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi'ni uygulayan ve uygulamak üzere olan şirketlere kalite felsefesini oturtan Kalite Derneği (KalDer) toplantısı Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi.

Çalık YEDAŞ’ın Kalite ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışı ve Bölgesel Enerji Hareketi adıyla yürüttüğü Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kalite ve Mükemmellik Yolculuğu Söyleşisi’ne Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıyı izlemeye gelenler arasında Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile bölgede enerji sektörünün önde gelen firma yöneticileri de yer aldı. "KALİTE YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ" Söyleşi öncesinde Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve tedarikçi firmalar arasında ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ imzalandı. Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Bölge insanına ve bölgedeki değerlere inanarak taş yerinde ağırdır misaliyle buradaki arkadaşlarımızla birlikte çok önemli ve süratli vizyoner ve misyoner bir bakış açısıyla yolumuzda hızla ilerliyoruz" diye konuştu.

29 Aralık 2012’de resmen devraldıkları Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin daha önceden konulan hedefi doğrultusunda ilerlediklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi: "Bu hedefimiz Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çalık beyin bizlere gösterdiği Avrupa Mükemmellik Ödülü’dür. Biz de bölge insanına ve bölgedeki değerlere inanarak taş yerinde ağırdır misali buradaki arkadaşlarımızla birlikte çok önemli ve süratli vizyoner ve misyoner bir bakış açısıyla yolumuzda hızla ilerliyoruz. Biz aslında ödül istemedik. Ama başarılı ve kaliteli işler yapınca ödül verdiler ve alkışladılar.” "SİNERJİMİZİ HALKLA PAYLAŞACAĞIZ" Mükemmellik ve toplam kalite yönetimi sürdürülebilirliği ve paydaşlarla birlikte yapılabildiğinin olmazsa olmazının, tüm paydaşların eşitliğini içeren bir yöntem olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Bizim paydaşlarımız çalışanlar, müşteri, toplum, hissedar ve tedarikçilerdir. Bu modelin en büyük özelliği ve sürdürülebilirliğinin en önemli kritik noktası, kalite konusunda sistemdeki her kesin eşit, sürdürülebilir bir sinerji içinde şeffaf ve ölçülebilir olmak kaydıyla herkese örnek ve kalıcı olarak kendisini ifade etmesidir. Biz bu yolda KalDer ile birlikte inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha üst seviyelere çıkarak bu sinerjimizi paydaşlarımızla başlatıp diğer bütün kuruluşlara örnek olacak şekilde sürdüreceğiz. Çalık YEDAŞ’ın bir özelliği de çok önemli: KalDer üyesi olan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketidir” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: “İŞİMİZ YÖNETİM KALİTESİ”

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ise, "Kuruluşundan bugüne geride bıraktığımız 21 yıl içinde yüzlerce kuruluş bu harekete katıldı.

Ve sürekli de devam ediyor. Bazı kuruluşlarımız öne çıkıyor. Onların sadece kendi büyümeleri için değil, şehir ekonomileri için, Türkiye ekonomisi için hatta dünyanın gelişimi için önderlik ettikleri bir gerçektir. Dünya böyle büyüyor. Biz KalDer olarak standartlarla yönetim anlayışının ötesinde yönetim kalitesinin gelişmesine çaba gösteren bir kuruluşuz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, Bilim İlaç İnsan Kaynakları Direktörü Aykut Bora, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, kalite felsefesi ile düşüncelerini paylaştı .
Kaynak: İHA