Orhangazi Meslek Yüksek Okulu'na Yeni Bina

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu'na yeni bina yapılması için Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği ile Ayhan Doğan Mimarlık ve Sade Mimarlık ve Mühendislik firmaları arasında protokol imzalandı.

Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, imza töreninde yaptığı konuşmada, derneğin geçtiğimiz şubat ayında kurulduğunu hatırlattı.

Derneğin kurulmasının ardından çalışmalara başlandığını anlatan Yurdaer, ''Bu esnada Yeniköy Belediyesi tarafından meclis ve encümen kararları alınarak, belde sınırları içerisindeki 66 bin metrekarelik arsanın, UÜ'ye devri gerçekleştirildi.

Ayrıca Valilik makamı tarafından arsanın devriyle ilgili yetki de alınmış bulunuyor'' dedi.

Yeniköy sınırları içinde yaptırılacak olan Orhangazi Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi için Yeniköy Belediyesi ve UÜ Rektörlüğü ile protokol imzalandığını hatırlatan Yurdaer, şunları kaydetti:

''Tapu devri de geçtiğimiz hafta üniversiteye yapıldı. Derneğimiz, ziraat odası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nda hesap açarak, bağışları da kabul etmeye başlamıştır. Bu anlamda ilk bağış da 100 bin lira olarak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılmıştır. Daha önce duyurusu yapılan proje yarışmasına ise katılan firmalar arasında Sade Mimarlık ve Mühendislik ve Ayhan Doğan Mimarlık ortak yapımı projesi üzerinde karar verilmiştir. Aralık ayı içinde de temelleri atarak inşaata başlamak istiyoruz. Üniversite konusunda çalışmaların bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.''

İmza törenine, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Yeniköy Belediye Başkanı İsmail Akoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, firma yetkilileri ve dernek üyeleri katıldı.

Muhabir: Musa Öztürk / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA