Çekerek Belediye Başkanı Özkan Açıklaması

Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, ilçede yapılacak nüfus sayımını herkesin önemsemesini istedi.

Özkan, belediyede düzenlediği basın toplantısında, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında yapılmakta olan nüfus tespitinin, ilçenin geleceğinin planlanması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

''Nüfus bizim için çok önemlidir'' diyen Özkan, ''İlçemizin gerçek nüfusu çıkarılacak. Nüfus bizim için çok önemli. Çünkü İller Bankası'ndan belediyeye gelen para nüfusa göre gelmektedir. Çekerek ilçesi, sadece tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir bölgedir. Engebeli, meyilli, dağlık bir arazi üzerine kurulmuş bir ilçe olduğu için hizmet bekleyen bir konumu var'' dedi.

Yapılacak hizmetlerin parayla olacağını anlatan Özkan, ''Bazı mahallelerde sel yataklarına parke taşı döşüyoruz. Gönül isterki bütün cadde ve sokaklarımıza parke taşı döşeyelim, altyapısı olmayan mahallelere altyapı yapalım. Asfalt olmayan sokak kalmadı. Gönlümüz çok şey istiyor ama gücümüz yetmiyor'' diye konuştu.

İlçede oturduğu halde başka yerde nüfus kaydı yaptırılmamasını isteyen Özkan, şunları kaydetti:

''Kaldırımsız cadde, sokak ve sosyal tesislerin olmasını istiyorsak, vatandaşlık görevini yerine getirmeliyiz. Doğru bir şekilde nüfus sayımına iştirak ederek, ilçede oturduğu halde başka yerde nüfus kaydı yaptırmayalım. Sıradan ve basit kayıt görülen bu konunun sorumluluğu ile yükümlülüğü ve cezai müeyyideye maruz kalmamak için nüfus kayıtlarını yeniden kontrol edelim. Yurttaşlarımızın yapacağı her kayıt, merkezi ve yerel bütçe planlamasına pozitif etki yapacak, kentimizi daha fazla hizmete kavuşma olanağı sağlayacak.''

Muhabir: Eyüp Yıldız / Ömer Sarı

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA