Avrupa Koleji'nde Kitap Buluşması

Avrupa Koleji 12-18 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı çeşitli etkinlikler ve yazarlarla kutladı.

Avrupa Koleji'nde Kitap Buluşması
Her sınıftan öğrenci, düzenlenen söyleşi ve toplantılarda pek çok yazar ve kitapla tanışma fırsatı buldu. Avrupa Koleji’ndeki sosyal etkinlik programları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 12-18 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her sınıftan öğrencilerin katıldığı etkinliklerde yazarlar ve kitaplar tanıtılarak söyleşi ve toplantılar gerçekleştirildi.

Kelime Yayınları işbirliğiyle düzenlenen etkinlik programında öğrencilerin kitaplarla ve yazarlarla buluşması sağlandı. Anaokulundan liseye kadar tüm öğrencileri kapsayacak şekilde hazırlanan etkinlik programında tiyatro gösterileri, söyleşiler ve kitap tanıtımları yer aldı.

12 Kasım Pazartesi günü Avrupa Koleji Çekmeköy Kampüsü’ne gelen Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi İshak Reyna, 6.7.8. sınıflar ve lise öğrencilerinin katılımıyla “ Öyküler Dünyasına Yolculuk” adlı bir söyleşi yaptı. Yoğun bir ilginin olduğu söyleşi Sonunda öğrenciler aldıkları kitapları yazara imzalatma fırsatı yakaladı.

TİYATRO GÖSTERİSİ 13 Kasım’daki etkinlikte Anaokulu ve 1.kademe öğrencileri için Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun Kurbağa Prens oyunu sergilendi. Ayrıca Şebnem Oral tarafından Anaokulu ve 1.sınıflara Müzikli Masal dinletisi gerçekleştirildi.

ATOLYE ÇALIŞMASI 13 Kasım Salı günü yine Çekmeköy Kampüsü’nde 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla deneme yazarı Osman Torun ile birlikte “Düşünceler Sözleşince” adlı deneme üzerine atölye çalışması gerçekleştirildi.

Bu etkinlikte öğrenciler deneme türü ile ilgili sorularına cevap buldular. Söyleşi Sonunda ayrıca öğrenciler dünyaca ünlü Montaigne’e( Monteyn) mektup yazabilmek için etkinlik kartlarını yazardan aldı. Osman Torun çalışmaya gösterilen büyük ilgiden büyük keyif aldığını belirtti.

YOĞUN KATILIM OLDU 14 Kasım Çarşamba günü Çekmeköy Kampüsü’ne gelen çocuk kitabı yazarı Özlem Tokman 4. ve 5. sınıf öğrencileriyle “ Her Kitap Büyülü Bir Serüvendir” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi Sonunda öğrenciler kitaplarını imzalattı. Yine Çekmeköy Kampüsü’nde 15 Kasım’da yapılan etkinlik de ise 4,5 ve 6. sınıf öğrencilerin katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Çocuk kitapları yazarı Renan Özdemir’in “ Eğlenceli Macera Kitapları Üzerine” yaptığı söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler ayrıca aldıkları kitapları yazar Renan Özdemir’e imzalatma fırsatı da buldular .
Kaynak: İHA