İlker Kaya Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bursa’da açlık grevine destek vermek isteyen BDP'liler ile vatandaşlar arasında çıkan kavgada yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı hastanede yaşam savaşını kaybeden İlker Kaya, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

İlker Kaya Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yavuz Selim ve Ulus Mahallelerindeki olaylar sırasında silahla kafasından yaralanan İlker Kaya, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

Ailesi ve yakınlarının bir an olsun yalnız bırakmadığı bir erkek çocuk babası İlker Kaya için, ikindi namazını müteakip Ulucami'de cenaze töreni düzenlendi.

Kaya'nın ailesi ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninde; Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, eski AK Parti Milletvekili Ali Kul da hazır bulundu. Kaya'nın yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün yaptığı konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze omuzlarda taşınarak araca konulurken, vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı. Kaya'nın cenazesi, İsabey Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: İHA