Edirne’de Eğitim ve Kültür Festivali Heyecanı

Bu yıl birçok festivale imzasını atan Edirne Belediyesi, yeni bir festival hazırlığında.

Edirne’de Eğitim ve Kültür Festivali Heyecanı
Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1’inci Eğitim ve Kültür Festivali, 24-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin onur konuğu ise Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu. 3 gün sürecek festivalde çeşitli konferans ve panellerin yanı sıra, Zülfü Livaneli ve Suzan Kardeş konserleri gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Edirne’de bir ilki daha gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Belediye olarak sanat ve sanatçılara hak ettiği değeri, düzenledikleri festival, şenlik, fuar ve konferanslarla verdiklerini ifade eden Sedefçi, şunları söyledi: FESTİVALİN ONUR KONUĞU; SABİH KANADOĞLU “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Edirne Kitap Fuarı ile halkımızı ünlü yazarlarla ve kitapevleriyle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Ve yine Edirne Belediyesi olarak, 1’inci Eğitim ve Kültür Festivali’ni düzenlemenin heyecanı içerisindeyiz. Geleneksel hale getireceğimiz festivalimizde ülkemizin tanınmış düşünür ve yazarlarını Edirne’de ağırlayacak olmanın gururu içerisindeyiz. Festivalimizin onur konuğu ise, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu. Ülkemiz için bir değer niteliğinde olan Sabih Kanadoğlu’nun yanı sıra ülkemizin tanınmış düşünür ve yazarlarını da halkımızla buluşturacağız.

Ve tabi ki festivalimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü ile 25 Kasım Edirne’mizin Düşman İşgali’nden Kurtuluş Günü’ne denk gelmesi, bu iki özel günü festivalimizle birlikte birleştirerek daha da coşku ve gurur içinde kutlamamıza vesile olacaktır.” Festival, 24 Kasım Cumartesi günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak törenle başlayacak .
Kaynak: İHA