Küçük Dilan’nın Objektifinden Gazzeli Çocuklara Destek

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye’den uzanan yardım eline bir destek de 7. sınıf öğrencisi Dilan Değirmenci’den geldi.

Küçük Dilan’nın Objektifinden Gazzeli Çocuklara Destek
Ankara Özel Ayyıldız İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Dilan Değirmenci'nin, gelirini Gazzeli çocuklara bağışlayacağı 50 fotoğrafın yer aldığı 'Dilan’ın Objektifinden Hayat' başlıklı fotoğraf sergisi açıldı. Çok sayıda insan hakları aktivisti, STK temsilcisi ve siyasetçinin katıldığı açılışta sergilenen fotoğraflardan elde edilecek gelir Gazzeli çocuklara ulaştırılacak. Sergiyi açmasındaki amacının tamamen Gazze’de bulunan çocuklara yardım olduğunu ifade eden küçük Dilan, “Bunu İHH aracılığıyla gerçekleştireceğiz. Gazze’deki kardeşlerimize bombalar düşerken biz burada rahatça okullarımıza devam ediyoruz. Umarım ufak da olsa bir yardımım olur.” dedi.

Bir yılı aşkın sürede sergide yer alan fotoğrafları hazırladığını dile getiren Dilan Değirmenci, televizyonda Gazze’de yaşananları gördüğünde çok üzüldüğünü, oradaki çocuklara göre yaşantılarının çok rahat olduğunu kaydetti.

Değirmenci, dünyadaki savaşların bir an önce bitmesi ve Gazze’deki çocukların rahata kavuşması temennisinde bulundu. Serginin açılış törenine katılan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise İsrail’in yaptığı zulüm ve ahlaksızlığın Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyayı da bıktırdığını ifade ederek, “Böyle bir ortamda böyle bir serginin açılışı Türkiye’de bütün milletin bunu kabulleneceği ve bu ızdırabı kendi ruh dünyasında duyduğunun göstergesidir. Filistin’in yaşadığı acının bizim çocuklarımızın kalplerinde hissedilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.