Esenler, 'bozkırın Tezenesi'ni Andı

Türk Halk Müziği’nin büyük ozanı Neşet Ertaş, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği geceyle anıldı.

Programda Türk Halk Müziği sanatçıları, usta sanatçının birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.

Esenler Belediyesi, “Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş anısına bir program düzenledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde düzenlenen anma etkinliğinde Ertaş'ın dillere dolanan eserleri, Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından seslendirildi. Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, İsmail Altunsaray, Aydın Çekiç ve Hüseyin Turan gibi birçok usta sanatçının sahne aldığı program, Ertaş'ın hayatının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi ile başladı.

Sanatçılar, Ertaş'ın, ''Zahidem''den ''Mühür Gözlüm''e, ''Gönül Dağı''ndan ''Neredesin Sen''e, ''Gönül Yarası''ndan ''Benim Yurdum''a kadar söylediği birbirinden güzel türküleri seslendirirken, salonda bulunan konuklar da okunan türkülere oturdukları yerden eşlik etti.

Halkın büyük ozan Ertaş’ı yaşatacağını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu programlarla, gerçekten saman alevi gibi değil, hazineler dolusu bir kültürün mensubu olduğumuzu, kültürümüzün temelinde yürek, sevda, aşkın olduğunu Anadolu topraklarının tınısı olduğunu bu toplumda herkes bilsin istiyoruz. Bu toplumda var olmanın, geriye bakıp döndüğünüzde de yaşıyor olmanın tek şartının bu toplumda iz bırakmak olduğunu herkes bilsin istedik. Bunun için de Neşet Ertaş ile başlayalım dedik. Aslında arzu ettiğimiz onu canlı dinlemekti. Ancak hayat buna müsaade etmedi. O gitti, yalan dünyayı bize bıraktı. Biz onun, bu topraklar için hangi sevda türküsünü söylediğini biliyoruz, dünyanın nasıl yalan olduğunu gösterdiği için onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu topraklar, Neşet Ertaş'ı bu yıl değil, yüzyıllar sene sonra da yaşatacaktır ve yaşatmaya devam edecektir. İnsanlık var olduğu sürece 'Gönül Dağı' devam edecek, insanlar dünyanın yalan olduğunu söyleyecektir” dedi.

Programın sonunda sanatçılarla birlikte Neşet Ertaş’ın “Ah Yalan Dünya” türküsünü okuyan Başkan Göksu, daha sonra sanatçılara plaket verdi .
Kaynak: İHA