Sıtkı Koçman, Ölümünün 7'inci Yılında Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin gelişmesine katkı sunan Sıtkı Koçman, ölümünün 7'inci yılında düzenlenen etkinlikle anıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Sıtkı Koçman'ı anma günü etkinlikleri kapsamında, Sıtkı Koçman'ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı ve Sıtkı Koçman için hazırlanan belgesel film gösterisi sunuldu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, etkinlikteki konuşmasında üniversitenin kurulması ve gelişmesinde büyük emeği olan Sıtkı Koçman'ı ölümünün 7'inci yılında andıklarını söyledi.

Sıtkı Koçman'ın maddi büyüklüğünü göstermeden, ülkesine önemli katkılar sunduğunu belirten Gündoğan, Koçman'ın kendisini insanlığa adamış, büyük ve mümtaz bir kişilik olduğunu ifade etti.

Gündoğan, ''Koçman, bizim için çok büyük bir örnektir. Bize örnek oluşuyla aslında büyük bir ders vermektedir. Bize böyle bir ders veren kişiliği temsil etmekte kolay değil. Önemli olan onu en iyi şekilde temsil edebilmek, onun manevi varlığına hiçbir şekilde zarar vermeden konuşmak ve hareket etmektir'' dedi.

Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Naci Parmaksız ise geçen yıl Muğla Üniversitesi'nin adının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değiştirilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Koçman'ın Cumhuriyet'in yükselmesi ve kalkınması adına büyük emek verdiğini kaydeden Parmaksız, Koçman'ın bir vakıf kurmak suretiyle yarının teminatı gençlere hizmet etmek adına büyük adım attığını kaydetti.

Parmaksız, Koçman'ın üniversitenin kuruluşuna yaklaşık 100 milyon lira destek verdiğini, ayrıca kurduğu vakıf sayesinde de bugün üniversite öğrencilerine burs dahil yıllık 1 milyon liralık yardım yapıldığını anlatarak, ''Amacımız, vakfımızı biraz daha ileri götürebilmek ve ekonomik gücümüzü biraz daha artırabilmek, Sıtkı Koçman'ın attığı temellerin üzerine yenilerini atıp üniversitemizi yüceltmek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sıtkı Koçman Kültür Ödülleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ve Bodrum'daki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi'nin kurulmasına katkı sunan Şükran Nasuhoğlu'na verildi.
Kaynak: AA