Pazaryolu’nda “veli Okursa Öğrenci De Okur” Etkinliği

Erzurum’un Pazaryolu İlçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda “Veli Okursa Öğrenci de Okur” etkinliği düzenlendi.

Pazaryolu’nda “veli Okursa Öğrenci De Okur” Etkinliği
Etkinlik kapsamında öğrenciler ve veliler sırayla haftanın her günü Okul idarecileri, Okul Aile Birliği Başkanı ve öğretmenler tarafından, merkez öğrenci velileri hafta içi akşam saat19.00-21.00 saatleri arasında, hafta sonu ise köylerden gelen öğrencilerin velileri, akşam 17.00-20.00 saatleri arasında köylerinde ziyaret edilerek öğrencilerin durumları ve eğitim öğretim konusunda yapılması gerekenler gözden geçiriliyor.

Köy ziyaretlerinde Çiftepınar, Pamukludağ, Gölyanı ve Göztepe Köyleri ziyaret edildi. Öğrenci velileri geziye katılan misafirlerine ikramda bulundular İlçe Kaymakamı Taner Tengir, gezilerin amacına ulaşması için, kitap okumanın önemini vurgulama adına, kaymakamlık imkanlarıyla alınan bin dokuz yüz elli adet kitabı bu etkinlik kapsamında kullanılmak üzere öğrenci ve velilere hediye etti. Ziyaret edilecek bütün velilere ve öğrencilere hediye edilen bu kitapların, veliler tarafından kitap okuma saati belirlenerek okumaları ve öğrencilerine örnek olmaları istendi.

Amaçlarının, aile bireylerini kitap okumaya yönlendirmek ve çocuklarına örnek teşkil etmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Kaymakam Tengir, Mark Twain’in,”Kitap okumayan bir insanın kitap okumayan bir insan karşısında hiçbir üstünlüğü yoktur” sözünü hatırlatarak, kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu, okumanın toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırdığını, öğrencilerin okul hayatındaki başarılarını pekiştirdiğini, onların okuldan haz duymaya, zihinlerini süslemeye, karar verme yeteneklerini geliştirmeye ve insanı olgunlaştırarak, erdemli bir insan olmasını sağladığını vurguladı.

Okul Türkçe öğretmenleri Adem Şiişman ve Betül Demir, etkinliğin meyvesinin bereketli olacağını, velilerin bu konuda duyarlı olmalarını ve etkinliğe sahip çıkmalarını istedi.

Öğrenci velilerinden Ali Rıza Nuhoğlu ise, “Öğretmenlerimiz bizden para pul….vs istemediler, öğrencilerimizin hayırlı geleceğini istediler. Bu yaşta da olsa okumanın verdiği hazzı almanın mutluluğu içinde, bu etkinliği gönülden destekliyoruz. Kitap okumanın herkesin yaşam biçimi olmasını isterim.”dedi.

Okul Müdürü Nuray Çağıl da yaptıkları her etkinlikte yanlarından olan ve yardımlarını esirgemeyen ilçe Kaymakamı Taner Tengir’e teşekkür etti .
Kaynak: İHA