İstanbul 2012-2013 Kültür Sanat Sezonu Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2012-2013 Kültür-Sanat sezonu Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir programla açıldı.

Törende konuşan Topbaş, göreve geldiklerinde İstanbul'da belediyeye ait kültür sanat merkezlerinin sayısının 4, şimdi 28 olduğunu açıkladı.

Topbaş, "Yeni sezonda da belediyemizin kültür ve sanata olan desteği artarak sürecektir. " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kültür sanat sezonu, Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Zihni Göktay, Erhan Yazıcıoğlu, Okan Bayülgen, Metin Yıldız, Erol Evgin, Gül Sunal, Hakan Aysev, Yonca Evcimik, Coşkun Sabah, Hakan Peker, Hüseyin Turan, Özdemir Erdoğan, Bahar Öztan, İzzet Yıldızhan, Süheyl Uygur ve sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kadir Topbaş, kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı. Belediye olarak bu alandaki çalışmalara destek verdikleri ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Topbaş, "Göreve geldiğimiz zaman İstanbul’da belediyemize ait kültür merkezi sayısı sadece 4 taneydi. Bu 4 kültür merkezi içerisinde bin 420 tane koltuk vardı. Şu anda 28 tane kültür merkezimiz var ve koltuk sayımız 22 bin 200'e ulaştı. Tiyatro sahnemizi 8 iken 17 ye çıkarttık.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ise İstanbul’un adını kültür sanat alanında dünya çapında layık olduğu yerlere taşıma azmi içerisinde olduklarını belirtti.

2014 yılında Türk sinemasının ve tiyatrosunun 100.yılını kutlayacağını ifade eden Şen, onurlu bir tarih olduğuna dikkat çekti.Şen, yeni sezonda tiyatro senaryosu yazma yarışması yapmayı hedeflediklerini anlattı. Kurumsal kültür ödüllerinin eksikliğine de değinen Şen, 'İstanbul Kültür Ödülleri' adı altında bazı sanat dallarına ödüller verileceğini açıkladı.

İstanbul’da İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un adına yakışan bir mekânın bulunmayışının eksikliğinden de söz eden Şen, Cağaloğlu - Sultanahmet civarında 'Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi' kuracaklarının da müjdesini verdi. Şen, ayrıca yeni sezonun en önemli değişiklerinden biri olan Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin üstünün açılır-kapanır hale getirilerek mekândan daha uzun süreli yararlanılmasını hedeflediklerini belirtti.