'Etkileyici Bir Şehir'

Dünya Bankası Ülke Direktörü Martin Raiser, beraberindeki Dünya Bankası yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

'Etkileyici Bir Şehir'
Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarete Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk ev sahipliği yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Vekili Savruk, konuklarına Kayseri hakkında bilgiler verdi. Kayseri'nin onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu söyleyen Savruk, "Bu medeniyetlere ait birçok eseri şehrimizde görmeniz mümkün" dedi.

Kayseri'nin yerel kalkınmada örnek şehirlerden biri olduğunu belirten Savruk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği belediyecilik anlayışının tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Savruk, konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi hakkında da konuklarına çeşitli bilgiler aktardı.

Dünya Bankası Ülke Direktörü Martin Raiser ise Kayseri'ye ilk kez geldiğini ve Kayseri'yi çok beğendiğini belirtti.

Kayseri'den oldukça etkilendiğini anlatan Raiser, "Kayseri hakkında çok şey duymuştum ama gelip görme fırsatı ilk kez yakaladım. Bu ziyaretten büyük bir zevk duydum" dedi.

Kayseri ziyaretinin iki önemli amacı olduğunu kaydeden Raiser, "Kayseri'nin başarılı girişimcileri ile buluşmak ve tanışmak istedim. Ayrıca Dünya Bankası'nın Türkiye için belirlediği yeni strateji doğrultusunda Kayseri'yi ziyaret etmeyi uygun buldum" diyerek Dünya Bankası'nın Türkiye çalışmalarını anlatan bir kitapçığı Başkan Vekili Savruk'a sundu.

Raiser, konuşmasının sonunda Kayseri'nin sanayi bölgelerini ve şehir merkezini gezme fırsatı bulduklarını kaydederek "Kayseri'nin kat ettiği başarı etkileyici. Sanayi bölgeleri çok gelişmiş. Şehir içi ulaşımda kullandığınız tramvay sisteminiz ve kiralık bisikletler oldukça modern" dedi.

Kaynak: İHA