Kağıt, Bu Sergide Dile Geldi

Farklı çalışma tekniğiyle hat ve ebruyu kağıt sanatı kaatı ile buluşturan genç sanatçı Ela Akalın, iki yıllık emeğinin ürünü olan eserlerini Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıkardı.

Kağıt, Bu Sergide Dile Geldi
Osmanlı İmparatorluğu'nda, Osmanlı sanatının önde gelen örneklerinden biri olarak 15-16. yüzyılda zirve yapmış ve unutulmaya yüz tutmuş kağıt sanatı Ela Akalın’ın sergisinde dile geldi. Geçtiğimiz günlerde açılan sergi, Türk süsleme sanatında önemli yer edinen kaatının en güzel örneklerine ev sahipliği yapıyor.

İkinci kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan sanatçı Ela Akalın, “2005 yılından bu yana kaatı üzerinde çalışıyorum. Kaatı, unutulmaya yüz tutmuş bir sanattı, ancak günümüzde kaatı üzerine çalışmalar sıklaştı. Bende bu sanat üzerinde severek çalışıyorum. Farklı tekniklere meraklı olanlar, bu sanatla ilgilenmeli ” diye konuştu.

Hat, ebru ve kaatı sanatlarında önemli başarılara imza atan Akalın, kağıt sanatının nesilden nesile aktarılması amacıyla Küçükçekmece Osman Zeki Üngör İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileriyle atölye çalışması da yaptı. Öğrencilerle birlikte sergiyi gezen sanatçı, onları bilgilendirerek sorularını yanıtladı.

32 adet esere ev sahipliği yapan sergi, 20 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor .
Kaynak: İHA