Tatvan İnsan-Der'e Yapılacak Kurban Yardımları

Tatvan İnsan-Der, Bitlis'te hayırseverler tarafından bağışlanan kurban yardımlarını, İHH İnsani Yardım Vakfı vasıtasıyla, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, kurbanın bir babanın en sevgilisine, en değerlisini armağan edişi olduğunu belirtti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ''Kurban ibadet, paylaşmak, kardeşliktir'' sloganıyla çalışmalara başladıklarını belirten Taşcan, Bitlis ve ilçelerinden toplanacak olan kurban yardımlarını, 100'ü aşkın ülkede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını dile getirdi.

Taşcan, şöyle konuştu:

''100'ün üzerinde ülkede kurban kesecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine bayram yaşatacak. Kurban sadakattir, ibadettir, paylaşmaktır, berekettir. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna açılan kapıdır. Hayra giden yoldur. Hakka yaklaşmaktır. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri kurban ziyaretlerinde atılacak.''

Bu yıl kurban bedelinin 350 lira olarak belirlendiğini kaydeden Taşcan, kurban bağışlamak isteyenlerin 350 lira ödeyerek, dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini kaydetti.

Taşcan, ''Kurbanını bu şekilde kesmek isteyenler, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 0 212 631 21 21 telefon numarasından ulaşarak bilgi alabilir, bağış yapabilir. Ayrıca Tatvan İnsan-Der'in 0434 827 20 10 numaralı telefonundan da bilgi alınabilir. Bunun yanında isteyenler derneğe gelerek bağışta bulunabilir veya derneğin, İHH'nın banka hesap numaraları aracılığıyla veya posta çeki hesabıyla da bağış yapılabilir. Tercih edenler www.ihh.org.tr adresinden online bağışta bulunabilir'' dedi.

Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınacağını ve İslami usullere uygun olarak kesileceğini belirten Taşcan, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağını ifade etti.

Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilginin, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletileceğini belirten Taşcan, şunları ifade etti:

''İHH, Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arakan, Arnavutluk, Azad Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Doğu Timor, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gambiya, Gana, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Irak, İnguşetya, İran, Jammu Keşmir, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay Çerkes, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Kosova, Küba, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malavi, Mali, Mısır, Moldova, Moritanya, Moro, Mozambik, Nepal, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Papua Yeni Gine, Patani, Peru, Polonya, Preşova, Romanya, Ruanda, Rusya, Sancak, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tataristan, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zimbabve de kurban bağışı yapacak.''

Muhabir: Servet Taşdemir

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA