Su Sporları Gösterileri İlgiyle İzlendi

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde düzenlenen 13. Altın Koz Kültür ve Sanat Etkinlikleri Doğa ve Su Sporları Festivali kapsamında organize edilen su sporları gösterileri ilgiyle izlendi.

Obruk Baraj Gölü'nde organize edilen programda çeşitli su sporları gösterileri yapılırken, sporcu Ali Komşusu'nun jet ski gösterisi ilgiyle izlendi.

Festivalin açılışında konuşan Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, 13'üncüsü düzenlenen Altın Koz Kültür ve Sanat etkinliklerine bu yıl doğa ve su sporlarını faaliyetlerini de eklediklerini söyledi.

Doğa harikası Obruk Barajı'nın kendilerini bu etkinliği yapmaya sürüklediğini ifade eden Uyanık, ''Daha önce festivallerimizde ana tema olarak cevizi ön plana çıkarıyorduk. Festivallerimizi dünyanın sayılı cevizlerinden olan ''Oğuzlar 77 Cevizi'nin'' üzerine kurguluyorduk. Bu yıl doğa ve su sporlarını da eklemiş olduk'' dedi.

-''İkinci Alaçatı'nın temelleri atılıyor''

Festival etkinlikleri kapsamında bugüne kadar çeşitli programlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Uyanık, doğa ve su sporlarının bölgenin geleceğine ışık tutacağına inandıklarını ve bu yüzden festivalin en etkileyici bölümü olacağını belirterek, ''Bu yıl Çorum'da ikinci bir Alaçatı'nın temelleri atılıyor. Bundan sonra su sporları denildiği zaman Çorum, Oğuzlar ve Obruk Barajı akla gelecek. Bunu uluslararası boyuta taşımak en büyük arzumuz. Festivale katkı verenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, yamaç paraşütçülerinin uçuşları bölge semalarında renkli görüntülere sahne oldu. Festival etkinlikleri Obruk Baraj Gölü'nde aralarında Marmara Yelken Kulübü'nden katılan sporcuların da yer aldığı yelken gösterileriyle devam etti.

Wakeboard, newboard ve flayboard gösterileri sonrası sporcu Ali Komşusu'nun jet ski gösterisi büyük ilgi gördü. Jet ski ile birbirinden ilginç hareketler yaparak yöre halkını heyecanlandıran Komşusu, gösterisi sonunda festivale katılanlardan büyük alkış topladı.

Festival, yarın yapılacak yağlı güreş etkinlikleri ile sona erecek.

Kaynak: AA