Uşak’ta “cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali” Etkinlikleri Başladı

Uşak Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen ‘Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali’ başladı.

Uşak’ta “cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali” Etkinlikleri Başladı
Kent meydanında düzenlenen törende stantları gezen Vali Mehmet Ufuk Erden, ebru çalışması yaptı. Uşak Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivaline’ Kent Meydanı’ndaki açılış töreni ile start aldı. 42’si şehir dışından olmak üzere toplam 118 sanatçının katıldığı etkinlikler bir hafta devam edecek. Etkinlikler kapsamında; resim, fotoğraf, yağlı boya, seramik ve ebru gibi toplam 22 sanat dalında eserlerin ortaya konacağı festivalin açılışına katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, minik öğrencilerle tuvale resim çizdi. Vali Erden’in tuvale Türk Bayrağı çizdiği görülürken Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri de tuvale resim çizdi Vali Mehmet Ufuk Erden daha sonra ebru sanatı yapan sanatçıların standına giderek ebru çalışması yaptı. Festival açılışının ardından kent meydanındaki sanat stantlarını gezen Vali Erden, kültür sanat etkinliklerinin önemine ifade ederek “Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali” adı altında bir festival düzenlemek bizi mutlu ediyor. İlimizin tanımına da katkı sağlayacak etkinliklerde ortaya çıkacak eserleri merakla bekliyoruz. Festivale katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ise festival etkinliklerinin önceki yıllara oranla daha kapsamlı olacağını ifade ederek, “22 ayrı sanat dalında 118 sanatçı eser üretecek. Sanatçılar bir hafta boyunca vatandaşlarımızın önünde canlı performans sergileyecekler. Kentin hemen her mahallesinde ayrı bir sanat etkinliği yapılacak. Özellikle fotoğraf ve resim sanatçıları kentimizi konu alan eserler ortaya koyacak. Bir bakıma festival sayesinde tarihimiz, insanımız ve kültürümüz resmedilecek. Bu etkinliklere Ankara, İzmir, İstanbul, Diyarbakır ve Erzurum gibi yurdun dört bir köşesinden katılan sanatçılarımız var. Kendilerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve tüm sanatçılarımıza festival etkinliklerimize katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Festival sonunda ortaya çıkan eserleri Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi ile halkımızın beğenisine sunacağız. Daha sonra bu eserler ilimizde kalacak ve şehrin değişik mekanlarında sergilenecek” dedi.

Festivalin açılış törenine Vali Mehmet ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Defterdar Abdullah Kırım, sanatçılar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA