Kadışehri Belediye Başkanı Karadavut:

Yozgat’ın Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, ilçe halkına en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kadışehri Belediye Başkanı Karadavut:
Göreve geldiği günden itibaren belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel yönden de ilçeye hizmet ettiklerini belirten Kadışehri Belediye Başkanı Karadavut, “Göreve geldikten sonra ilçemize otobüs terminali, gençlerimiz için halı saha ve 50 dönümlük belediye sosyal tesisleri adı altında 150 kişinin aynı anda yemek yiyeceği restoran yaptık. İlçemizde bozuk olan yollarımızı onarıp 2 kilometre yolu sıcak asfalt yaptık” dedi.

Yeni Belediye Kültür ve Hizmet Binası inşaatı aralıksız devam ettiğini ifade eden Karadavut, “ Belediyemizce ilçemize yaptırılan içerisinde otel, yüzme havuzu-Türk hamamı, kütüphane, oyun salonu, restoranı, esnafımıza modern iş yerleri gibi çok amaçlı Belediye Hizmet ve Kültür Sarayı inşaatımız devam etmektedir. Binamız 8 kat olacak, şuanda ikinci katın beton atma işlemleri sürmektedir” diye konuştu.

Kadışehri ilçesine 3 bin kişilik cami yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Karadavut, “Bitirilmesiyle ilçemize ayrı bir görünüm katacak olan camimiz, bin 600 metrekare bodrum kat, bin 200 metrekare zemin kat, bin 700 metrekare cami alanı olmak üzere 3 bin kişi kapasiteli bir cami olacak. Ayrıca 47 adet iş yeri, Kuran kursu, şadırvan, cenaze yıkama ve çok amaçlı salonu olan Merkez Cami inşaatımızda çalışmalar hızla devam etmektedir. Kaba inşaatın tamamlanmasından sonra minaresi, dış kaplaması ve iç dizaynı da yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Belediyemiz Fen İşleri ekiplerince cami etrafındaki alanlarda çevre düzenlenmesi yapımı çalışmaları başladı ve en kısa sürede bitirilecektir” dedi.

Belediye olarak ilçede altyapı çalışmalarının yüzde 95’lik kısmını tamamladıklarını dile getiren Karadavut, “İlçemizin su sorunu bulunmamaktadır. Kanalizasyon çalışmalarımızın yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. Halkımıza seçim meydanlarında ne söz verdiysek hepsini yerine tek tek getiriyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA