Zamlara Tencere, Tava ve Mumlu Protesto

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yapılan zamları tencere ve tavalarla protesto etti.

Zamlara Tencere, Tava ve Mumlu Protesto
Şehrin göbeğinde toplanan dernek üyeleri, vatandaşların şaşkın bakışları arasında elektrik zammını mum yakarak, akaryakıt zammını ise araçlara silah kurdele takarak protesto etti.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yapılan zamları şehrin göbeğinde İnönü Caddesi'nde ilginç bir yöntemle protesto etti. Ellerine tencere ve tavalarını alan TÜDEF üyeleri, elektrik zammına mum yakarak tepki gösterdi. Akaryakıt zammını ise araçlara siyah kurdele bağlayarak protesto eden Genel Başkan Yılmaz, "Bu yapılan zam değil zulümdür. Peş peşe zamlar açıklanıyor. Ancak bunun faturası henüz tüketiciye ulaşmadı. Bugünkü tepkimiz bir başlangıçtır. Kış faturaları gelmeye başladığı zaman tüketicinin tepkisi artarak devam edecektir. TÜDEF bu zamlar sebebiyle tencere ve tavalarla meydanlardadır. Bu yüzden araçlara siyah kurdele bağlıyor, elektrik zammı için mum yakıyoruz" dedi.

Bu arada polis, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara silah kurdele bağlayan Başkan Yılmaz'ı can güvenliği için uyarması dikkatlerden kaçmadı .
Kaynak: İHA