Saldırıya Uğrayan Belediye Başkanı İsmail Ok Basın Açıklaması Yaptı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, kendisine makamında yapılan saldırının ardından bir basın açıklaması yaptı.

Saldırıya Uğrayan Belediye Başkanı İsmail Ok Basın Açıklaması Yaptı
MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, "Hüseyin Şahingiray beni öldürecekmiş; ona tavsiyem ola ki yarım bırakmasın, başladığı işi temiz yapsın, yarım bırakmasın" diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bugün öğleden sonra makamına randevu almadan geldikleri bildirilen iş adamı Hüseyin Şahingiray ve adamları tarafından zorla girdikleri makamda Başkan Ok'a dayak attı. İddiaya göre, makama giren Hüseyin Şahingiray masanın önündeki koltuğa oturup Belediye Başkanına küfürler ederek önce sözlü saldırıda bulundu. Daha sonra Hüseyin Şahingiray'ın elini beline götürmesiyle ayakta bekleyen adamları da makamda ayakta bekleyen Başkan Ok'a saldırıp yumruk ve tekmelerle darp etti. İçerideki bağırışmalar ve sekreterin haber vermesi üzerine özel kalem müdürü ile bir güvenlik görevlisi Başkanın makamına koşarak içerideki saldırganları engellemeye çalıştı. Başkanı koruyan bu belediye görevlileri de şahıslar tarafından darp edilerek dövüldüler. Makamından çıkan Başkan Ok, belediye başkan yardımcılarının olduğu bölüme geçti. Bağırışmalar üzerine koridora çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk de Başkan Ok'un peşinden gelen şüphelilerin saldırısına uğrayarak darp edildi. Bu esnada arızalı olan güvenlik kameraları ise kayıt yapmadığı için saldırı olayının görüntüleri elde edilemedi. Hüseyin Şahingiray ve adamlarının sekreterlikteki camları ve etrafı alaşağı etmesinin ardından şüpheliler olay yerinden kaçtı. Sekreterliğin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olay yeri inceleme ekipleri de başkanlık makamı ile başkan yardımcılarının olduğu bölümde parmak izi tespit çalışmaları yaptı.

Belediye Başkanı İsmail Ok'a makamında yapılan saldırı olayıyla ilgili soruşturma başlatan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) şubesine bağlı ekipler soruşturma başlattı. 4 kişinin yaptığı saldırının organize suç kapsamında değerlendiren KOM Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerinden kaçan Hüseyin Şahingiray ve 3 adamını yakalayarak gözaltına aldı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında Paşaalanı Emniyetteki KOM Şubeye götürülen şüphelilerin sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Bu arada, saldırı olayının ardından Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, Başkanın Özel Kalem Müdürü Naim Aladağ ve güvenlik görevlisi Mehmet Aybey emniyet müdürlüğüne giderek ifade verdi, şahıslardan şikayetçi oldular. Emniyetten sonra Balıkesir Devlet Hastanesine geçen Başkan Ok ve beraberindekiler acil serviste doktor muayenesinden geçti, film çekildi. Belediyeye geçen Başkan Ok, burada bir basın toplantısı düzenleyerek saldırı olayını tüm ayrıntılarıyla anlatıp kamuoyunu bilgilendirdi. Hüseyin Şahingiray'ın kendisini öldürmekle tehdit ettiğini açıklayan Belediye Başkanı İsmail Ok, basın açıklamasında, "Başladığın işi yarım bırakma" diyerek meydan okudu. Başkan Ok, makam odasının devleti ve Balıkesir halkını temsil ettiğini vurguladığı açıklamasında şunları söyledi: "Makamımda olduğum sırada Hüseyin Şahingiray ve adamları tam eşkıya usulü ile makam odasına girdiler. Bu oda devleti ve Balıkesir halkını temsil etmektedir. Daha girer girmez Hüseyin Şahingiray bana küfür ve hakaretler içeren sözlerle saldırıya başladı.

Kendilerine bu şekilde görüşemeyeceğimi ifade edip dışarıya buyurun dedim. Ben bu sözümü tamamlar tamamlamaz elini beline atarak güya silah gösterisi yapacak şekilde yerinden kalkarken kendisiyle gelenlerden bir tanesi anında beni darp ettiler. Özel Kalem Müdürüm ve güvenlik görevlisi anında odama girdiler kendilerini siper edip bu şahısların beni korudular. Başkan yardımcılarının odalarına doğru gittim, sekretere polisi aramasını söyledim. Başkan Yardımcım Tuna beye de polisi aramasını söyledim. Arkamdan özel kalem müdürünü ve güvenlik görevlisini döverek geliyorlardı, 'saat beşten sonra siz öldünüz, bittiniz, siz öldürüleceksiniz, öleceksiniz' diye bağırıyorlardı. Bu arada Tuna beyi de darp etmeye başladılar. Hüseyin Şahingiray sandalye ile hem arkadaşları darp ediyor hem de kapıları camları kırıyordu. Ben Balıkesir Belediye Başkanı olalı üç buçuk yıl oldu, böyle bir olayı daha önce hiç yaşamadık. Bunların bizden önceki dönemde Balıkesir'in hangi mekanlarını alıp işlettiklerini kamuoyu iyi biliyor." BAŞKAN OK MEYDAN OKUDU: "BENİ VE ARKADAŞLARIMI ÖLDÜRECEKMİŞ, YAPACAĞI İŞİ TEMİZ YAPSIN YARIM BIRAKMASIN" Kendisiyle birlikte başkan yardımcısı, özel kalem müdürü ve güvenlik görevlisinin darp edildiği saldırı olayında Hüseyin Şahingiray'ın şahsını ve arkadaşlarını ölümle tehdit ettiğini, "Saat 5'ten sonra hepiniz öleceksiniz, öldürüleceksiniz" diye tehditler savurduğunu belirten Başkan İsmail Ok, "çete" ve "mafya bozuntusu" diye bahsettiği şahısların yakalandıklarını söyledi.

Basın toplantısında kameralar aracılığıyla kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürdüğü Hüseyin Şahingiray'a mesaj gönderen Başkan Ok, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bizler bu yola çıkarken her türlü saldırıya, iktidardan, değişik çıkar odaklarından, harama uzanan, bizim tarafımızdan engel olunacak çeteler tarafından, mafya bozuntuları tarafından saldırıya uğrayacağımızı biliyorduk. Bunu bilerek çıktık yola. Onun için hiç ama hiç bundan sonraki duruşumuzda asla zerre kadar değişiklik olmayacaktır. Bu Hüseyin Şahingiray bizi öldüreceğini, şahsım ve arkadaşlarımı öldüreceğini ifade ediyor. Sadece Hüseyin Şahingiray'a tavsiyede bulunmak istiyorum, olaki yarım bırakmasın. İnşallah yarım kalmaz, bizler bu memleketin çocuğuyuz. Doğduğumuz yer belli, büyüdüğümüz yer belli, atamız belli, evlatlarımız belli. Hiç ama hiç kılımız kımıldamayacak. Sadece bu Hüseyin Şahingiray'a öldürme işlemi ola ki yarım kalmasın diye hatırlatıyorum, bunu siz değerli basın mensupları aracılığı ile ilan ediyorum. Emniyette de söyledim, bugüne kadar koruma istemedim, bundan sonra da böyle korumasız tek başıma dolaşacağım. Bizler buraya yüce Türk milletine ve Balıkesir halkına hizmet için geldik. Her kim böyle bir şey yapacaksa işini yarım bırakmasın. Resmi toplantı haricinde hiçbir yere makam arabasıyla gitmiyorum. Bizim Allah'ımıza hamdolsun, hırsızlık, uğursuzluk, arsızlık, haram, zulümle işimiz yok. Biz hizmete ve adalete talip olduk. Bunlardan rahatsız olanlar olacaktır, işte oluyorlar da. Bundan böyle duruşumuz, sokaktaki yürüyüşümüz değişmeyecek. Koruma talebim yok. Randevu falan yoktu, tam bir baskın. Sırada görüşmek için bekleyen halk vardı. Niyetleri belli; saldırmak, kavga, vurup, kırmak için gelmişler. Dört kişilerdi, bana geliş sebepleriyle ilgili bir kelime söylemediler. Tehditle, zorbayla, kavga, dövüş için, vurup kırmak için gelmişler. Bunun altında yatan nedenin, Kervansaray kafe var, toplu taşıma merkezinde. Burası bizden önce bu şahıslara verilmiş, bunlar işletiyor. Bu şahısların arkadaşlarımızdan talebi olmuş, ama talep nasıl? Burası Burger King haline getirilmiş. Yer belediyenin. Bunlar sadece müstecir, bir başka şahsa devir ediyorlar. Bununla ilgili işlemlerden kaynaklı bir tehdit olduğunu tahmin ediyorum. Bana neden saldırdıkları, neden burada bulunduklarına ilgili bir şey söylemediler. İfade ve sağlık raporlarıyla ilgili işlemler tamamlanıyor. 2009 seçimlerinde yola çıkarken verdiğim sözümün arkasındayım, halkın içinde korumasız bir şekilde devam edeceğim. Başkanlık katındaki kameralar deforme olmuş, sadece o anı görüntülüyor ama kayıt etmiyor. Yeni kamera sistemiyle ilgili çalışmalar yapılıyor, ihale aşamasına gelindi." PARA İDDİALARINI YALANLADI Belediye Başkanı İsmail Ok, kendisine saldıran Hüseyin Şahingiray'dan belediye olarak söz konusu kafeteryanın devir işlemleriyle ilgili 700 bin TL. açıktan para istendiği, bu para verilmeyince sorun çıkarıldığı şeklindeki iddiaların tamamen gerçek dışı, iftira olduğunu söyledi.

Basın toplantısında üzerindeki takım elbisesini gösterip oğullarının sünnetinden kalma olduğunu anlatan Başkan Ok, Hüseyin Şahingiray'ın da MHP'li olduğunu hatırlatan basın mensuplarına bu gibi şahıslarla aynı partide hiç olmadığını, olmayacağını söyledi.

Başkan Ok, "Şu üzerimde gördüğünüz takım elbise oğullarımın sünnetinden, buna Balıkesir halkı ne diyeceğini bilir. Eşim, iki oğlum, birinci derecede akrabalarım dahil mal varlığım, her şey ortada. Tabi eşkıya ne diyecek şimdi, 'açıktan para istedi' diyecek. Bizi bu dünyada korkutacak birilerinin olmadığı gibi parayla satın alacak hiçbir güç de yok. Rüşvet amaçlı bir Acı Kahve dahi hiç kimseden istemeyiz, içmeyiz de. Bundan sonraki yaptırımımız yasalar, kanunlar ne diyorsa o olacak. Şimdi bizim kinle üstlerine gideceğimizi, belediyenin gücünü kullanacağımızı zannediyorlar, yanılıyorlar. Yasalar ne emrediyorsa onu yapacağız. Ben onun gibiler ile hiçbir zaman aynı partide olmadım. Bu konumuz da değil z aten, parti konusuyla hiç ilişkilendirmedim. Ortaklarına bakarsanız partisini de anlarsınız, hali hazırdaki ortakları hangi partinin yönetim kurulu üyeleri, bunları araştırabilirsiniz. Ben bir tek mesaj veriyorum, Hüseyin Şanhingiray beni öldürecekmiş, işini yarım bırakmasın, bu kadar. Kameralar şu gözlerimi özellikle yakından çeksin, şu gözlerde zerre kadar korku veya endişe var mı? Sadece kendisine tavsiyem yaralı falan bırakmasın" diye konuştu.

Daha sonra makamına geçen Belediye Başkanı İsmail Ok'u meclis üyeleri ile MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, MHP İl ve merkez ilçe yöneticileri ile olayı öğrenen çok sayıda partili ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundular. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının da olayla ilgili soruşturma başlattığı, tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Bu arada, Toplu Taşıma merkezindeki Park Kervansaray isimli kafeteryanın işletmesi önceki Belediye Başkanı Sabri Uğur döneminde Kubilay Tezcan ve ortakları tarafından alınmıştı. Kafeteryayı Kubilay Tezcan'ın bir suçtan dolayı cezaevinde hükümlü olması nedeniyle kardeşi Ümit rıza Tezcan işletiyordu. Ancak Ümit Tezcan, Göçmen Konutlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldükten sonra kafeterya bir süre sonra kapatıldı. Tezcan kardeşlerle ortak olduğu bildirilen Hüseyin Şahingiray'ın Park Kervansarayı üçüncü bir şahısla anlaşarak devrettiği, işletmenin bir süre önce Burger King olarak faaliyete geçtiği bildirildi.

Balıkesir Belediyesine ait olan yerin müstecir tarafından belediyeyi devre dışı bırakarak başka şahsa devredemeyeceği, bunun için yasal prosedürün uygulanması gerektiği belirtildi. Ancak, söz konusu yeri devrettiği ileri sürülen Hüseyin Şahingiray'ın ise belediyenin bu işletmenin devir işlemleriyle ilgili olarak açıktan yüzlerce bin TL para istediğini ileri sürdüğü belirtilirken Belediye Başkanı ise bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA