Kurbanlık Alışverişinde Yoğunluk Yaşanırken, Bazı Satıcılar Kurbanlıklarıyla Vedalaşmanın Hüznünü Yaşıyor

Bartın'da kurbanlık alışverişinde yoğunluk yaşanırken, bazı satıcılar kurbanlıklarıyla vedalaşmanın hüznünü yaşıyor.

Ulus ilçesi Apdipaşa beldesinde açılan kurbanlık pazarında komşu il ve ilçelerden gelen besiciler, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunarken pazarda, kurbanlık alışverişinde sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na kadar hayvan pazarında satış yapacak satıcılar, sabahın erken saatlerinde araçlarla ve yakın bölgedekiler yürüyerek getirdikleri büyükbaş hayvanlarını bin 500 ile 10 bin lira arasında satışa sunuyor. Koyun ve keçilerin fiyatı 400 ile bin lira arasında değişiyor.

Kurbanlık satmak için Ulus ilçesi Çavuş Köyü'nden gelen Yüksek Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2 buçuk yıldır beslediği tosunu pazarda 5 bin liradan satışa sunduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 kilometrelik yolu sabahın ilk saatlerinde tosunuyla yürüyerek geldiğini anlatan Aydoğan, şöyle konuştu:

''Tosunuma doğduğundan bu yana Osman diye sesleniyorum. O artık ailemizden biri olmuştu. O da isminin Osman olduğunun farkında ve isimle hitap ettiğimde mutlaka yanıma gelir. Ahırın dışından doğru seslendiğimde mutlaka karşılık verirdi. Kendisini de öptürür ve sevdirirdi. Haliyle ayrılmak mutlaka benim için zor olacak. Hayvanla aramızda bir sevgi bağı oluşmuştu. Sabah 10 kilometrelik yolu yürürken de onu severek, sohbet ederek geldim. Satışa çıkardığım için içimde bir burukluk, üzüntü oluyor ama hayırlısıyla kurban olacak. Hayırlı yola gidiyor bu bana teselli oluyor. Yeri boş olacak ve Osman'ı özleyeceğim. Onun için onu Son kez öpüp, seviyorum. Kurbanlığı satmak da zor, ayrılmak da.''

Aydoğan, 5 bin liraya satılığa çıkarttığı ve sıkı pazarlık Sonucu 4 bin liraya sattığı tosununu uğurlarken, üzüntü yaşadı.

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez de, beldelerinde kurulan pazarın bölgenin önemli hayvan pazarlarından biri olduğunu belirterek ''Burada satılan hayvanlarımız kırsal bölgeden geldiği ve doğa yemiyle beslendikleri için daha etli ve lezzetli oluyorlar. Fiyatlarda diğer bölgelere göre uygun'' diye konuştu.

Kurbanlık alıcıları da kurbanlık fiyatlarının önceki yıla göre düşük olduğunu ifade ettiler.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA