İyi Tarım Uygulamalarına AB ve Ulusal Ajanstan Destek

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''İyi Tarım Uygulamaları'' projesinin, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklendiği bildirildi.

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, AB Hibe programları kapsamında Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında ''İyi Tarım Uygulamaları'' projesinin yöre halkı açısından önem taşıdığı belirtilerek, İyi Tarım Uygulamaları sonucunda tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem verilen bir konuma gelineceği de kaydedildi.

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İyi Tarım Uygulamalarının gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretim, gerekse güvenli gıda tüketimi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, bu uygulamanın çiftlikten sofraya kadar uzanan bütün üretim ve pazarlama aşamalarını da kapsadığını dile getirdi.

Kırbaş, ''Burada amacımız insanlar ve hayvanlar tarafından tüketilen gıdaların ilk üretimden tüketimine kadar olan safhalarında önce sağlık ve güven parolasını prensip edinen bir üretim metodu olan İyi Tarım Uygulamaları sistemini müdürlüğümüz ve proje ortaklarımız aracılığı ile ilimizde ve ülkemizde yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktır. Projemizde Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Kırıkkale Temsilciliği, Delice Ziraat Odası, Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü katılımcı gönderen yerel ortak olarak projemizde görev aldılar. Bu proje kapsamında Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri, tarım alanında çalışan esnaflar ve ilimiz çiftçilerimizin de aralarında bulunduğu toplam 25 kişilik üç ayrı katılımcı grubu, Macaristan'da Danimarka'da ve Norveç'te iki hafta süre ile bu proje alanında teorik ve pratik çalışmalar yaptılar. Ayrıca tarım ve gıda sektörlerinde de teknik gezi ve gözlemlere de katıldılar'' dedi.

Kaynak: İHA