Öğretmenler Bütün Eksikliklere Rağmen Başarılı

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmenlerin bütün fiziki ve alt yapı eksikliklerine rağmen mesleğe adanmışlık ruhuyla görev yaptıklarını söyledi.

Öğretmenler Bütün Eksikliklere Rağmen Başarılı
Tufanbeyli ilçesine giden Mehmet Ali Selamet, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle birlikte bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek İlçe Müdürü Hamza Bilgi’den brifing alan Selamet, daha sonra Kaymakam Ersin Tepeli ve Belediye Başkanı Recep Bal’ı ziyaret etti. İstiklal İlkokulu, İmam Hatip ve Tufanbeyli liseleriyle pansiyonunu gezen Selamet, öğretmenlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Öğrencilerin beslenme, barınma, taşıma, eğitim ve diğer ihtiyaçlarının mevcut şartlarda en iyi şekilde karşılandığını gördüklerini aktaran Mehmet Ali Selamet, bu durumun kendisini memnun ettiğini söyledi.

En önemli kaynaklarının öğretmenler olduğunu kaydeden Selamet, “Bizim en büyük gücümüz de öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimiz bu güne kadar birer Çalıkuşu gibi canla başla çalıştı. Bütün fiziki ve maddi alt yapı eksiklikleri ile şartların ağırlığına rağmen önemli başarılar elde ettiler. Bunda temel faktör, öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun mesleğe adanmışlık içinde özveriyle görev yapmalarıdır. Öğrenci öğretmenini seviyorsa o dersten kolay kolay başarısız olmaz. Sevgi varsa öğrenme de var. Sevginin olmadığı yerde öğrenme de güçleşiyor. Öğrencinin zayıf alırsın, sınıfta kalırsın gibi tehditlerle öğrenmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

12 yıllık zorunlu eğitimin bireysel ihtiyaçları ve yetenekleri ortaya çıkaracağını ifade eden Salemet şöyle devam etti: “Onların küresel düzeyde rekabet edebilmelerini sağlayacak daha demokratik bir sistemdir. Dokuzuncu sınıfa devam etmeyen öğrencilerimizin tamamını tek tek ziyaret edip ailelerini ikna etmek, varsa ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak, sağlık sorunlarının çözümünde rehberlik etmek, onlara yardımcı olmak bizim en temel görevlerimiz arasındadır. Bizim kaybedecek tek öğrencimiz, bir tek insanımız olamaz. Onların kabiliyetlerini açığa çıkarmak ve geliştirmek, onları geleceğe hazırlamak, onlara özgüven vermek bizim en temel görevlerimizdendir.”